Paniek onder reumapatiënten

reumafonds-collectebusOnder de duizenden reumapatiënten in Nederland is paniek uitgebroken nu blijkt dat ook de laatste zorgverzekeraars de aanvullende pakketten gaan maximeren in het aantal keren fysiotherapie. Dat schrijft De Telegraaf.

Het Reumafonds heeft minister Schippers (Volksgezondheid) en de zorgverzekeraars maandag een brandbrief geschreven, waarin wordt opgeroepen de patiënten de hulp te bieden die zij nodig hebben.

Menzis gaat vanaf 1 januari 2014 in de aanvullende verzekering maximaal 40 fysiotherapiebehandelingen per jaar zal vergoeden. Agis (Achmea) schroefde dit aantal terug naar 32.

De patiënten dreigen nu in de problemen te komen. „Deze mensen hebben soms wel twee keer in de week fysiotherapie nodig om te kunnen bewegen. Meer dan honderd keer per jaar dus”, legt Sija de Jong van het Reumafonds uit.

foto: is van reumafonds

Lees ook:Weinig keus voor fysiotherapie
Lees ook:Reumapatiënten moeten diep in de buidel tasten
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: Pro Life
Lees ook:ADV: Agis biedt internet zorgverzekering met korting
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: Anderzorg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>