50PLUS start meldpunt voor dure geneesmiddelen

Zorg kan goedkoper, vindt ook de nieuwe politieke partij 50PLUS. De partij heeft een meldpunt ingesteld waar je kunt laten weten welke geneesmiddelen in het buitenland goedkoper zijn dan in Nederland. Van die medicijnen kan hier ook best de prijs omlaag, zo luidt de redenering.

Volgens 50PPLUS zijn veel medicijnen elders in de wereld goedkoper dan in Nederland. Of ze zijn als merkloos medicijn tegen een lagere prijs verkrijgbaar.

Met de resultaten van het meldpunt wil de partij de minister van volksgezondheid dwingen om de farmaceutische industrie de prijzen aan te laten passen zodat op een redelijke manier bespaard kan worden op de gezondheidszorg.

‘Ziektekostenpremies blijven op die manier betaalbaar en het eigen risico hoeft niet verhoogd te worden’, aldus 50PLUS-lijsttrekker Henk Krol.

Het meldpunt is een reactie op het advies van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) om dure geneesmiddelen niet langer te vergoeden uit het basispakket omdat de kosten te hoog zouden worden.

En het is een tegengeluid op berichten dat er niet zoveel prijsverschillen zouden bestaan. Veel leden van 50PLUS hebben heel andere ervaringen.

Op de website 50pluspartij.nl kun je je ervaringen met goedkopere medicijnen melden.

Lees ook:Meldpunt dure geneesmiddelen is groot succes
Lees ook:Website meldpunt Medicijnen is vernieuwd
Lees ook:Nederlander gebruikt fors meer medicijnen
Lees ook:Medicijnen ziekte van Pompe en Fabry toch vergoed
Lees ook:‘Macht geneesmiddelenindustrie moet ingeperkt’

1 Reacties // Reageer

One thought on “50PLUS start meldpunt voor dure geneesmiddelen

  1. RM Ulmann, oud-apotheker

    Zaldiar in NL €29.90 en in Spanje €4.95? Laten wij dankbaar zijn. In de eerste plaats is de markt in Spanje veel groter en de distributiekosten dus veel lager. In de tweede plaats schrijven onze artsen -gelukkig- minder vaak pijnstillers voor dus is het verbruik hier aanzienlijk minder en de middelen dus duurder. In de derde plaats is Zaldiar een slecht combinatiemiddel war van beide componenten (paracetamol en tramadol) te weinig inzitten om het effectief te doen zijn. Los zijn beide beter te doseren, goedkoper en effectiever. Tel onze zegeningen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>