De beerput van neuroloog Jansen Steur gaat open

Vandaag begint de rechtszaak tegen de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur, die – in de tijd dat hij werkzaam was in het Medisch Spectrum Twente (MST) – jarenlang verkeerde diagnoses stelde. De afgelopen jaren zijn er al heel wat afgrijselijke details bekend geworden, maar de beerput lijkt nu pas echt open te gaan.

Zo is bekend geworden dat de Twentse neuroloog mogelijk 13 mensen voor niets een hersenoperatie heeft laten ondergaan. Jansen Steur opereerde zelf niet, maar verwees zijn patiënten – soms dus erngezond – naar de afdeling neurochirurgie.

Een van de patiënten die twijfelde aan het nut van de operatie stapte naar letselschadeadvocaat Yme Drost die verschillende gedupeerden van de neuroloog bijstaat. Het MST besloot naar aanleiding van haar verhaal alle dossiers nog eens door te nemen en concludeert dat mogelijk 13 patiënten ten onrechte zijn geopereerd. 7 van hen zijn er inmiddels overleden.

Letselschadespecialist Drost gaat nu aangifte doen tegen twee neurochirurgen van het Medisch Spectrum Twente die betrokken waren bij de operaties. Volgens het MST oefent één van hen zijn werk voorlopig niet meer uit.

Jansen Steur zal zich nu voor de rechter moeten verantwoorden. Hij wordt er onder meer van verdacht verkeerde diagnoses te hebben gesteld. Zo vertelde hij patiënten dat ze de ziekte van Parkinson of Alzheimer hadden, terwijl dat niet zo was.  Ook schreef hij ten onrechte medicijnen voor en stal hij medicijnen uit het ziekenhuis voor zijn eigen medicijnverslaving.

Bron: Parool

Lees ook:Tuchtzaak tegen Ernst Jansen Steur
Lees ook:Omstreden ex-neuroloog strafrechtelijk vervolgd
Lees ook:Neuroloog ook verdacht van verduisteren van geld
Lees ook:Ziekenhuis wist van medicijnverslaving neuroloog
Lees ook:Falende neuroloog Jansen Steur toont berouw

1 Reacties // Reageer

One thought on “De beerput van neuroloog Jansen Steur gaat open

  1. Ben Kiekens

    Verwerpelijk in een woord. Neuroloog Ernst Jansen Steur moet op zijn minst levenslange gevangenisstraf krijgen. Ik heb het nodige over deze duivel gelezen en het nieuws over hem op tv gevolgd en dan rijzen je echt de haren te bergen. Ik hoop dat deze zieke geest die bewust met mensen heeft geexpirimenteerd kortom zoveel kwaad heeft aangericht heeft nooit meer rust in zijn leven krijgt!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>