Neuroloog ook verdacht van verduisteren van geld

De beerput rond de omstreden oud-neuroloog Ernst Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede is nog niet leeg. Niet alleen stelde hij verkeerde diagnoses bij patiënten en vervalste hij recepten om aan medicijnen te komen voor zijn medicijnverslaving. Nu wordt hij ook verdacht van het verduisteren van maar liefst 90.000 euro van een stichting die wetenschappelijk onderzoek doet naar neurologische aandoeningen.

Dat meldt dagblad Tubantia. Het gaat om geld van de stichting Stichting Lewy Body Project in Hengelo. Jansen Steur was daar 5 jaar lang voorzitter van.

Volgens justitie is pas sinds kort bekend dat de oud-neuroloog geld van de stichting heeft verduisterd. Er is drie jaar lang onderzoek gedaan naar de praktijken van Jansen Steur.

Daaruit is onder meer naar voren gekomen dat hij jarenlang verkeerde diagnoses stelde bij zijn patiënten. Die dachten daardoor ten onrechte dat ze aan de ziekte van Alzheimer, Parkinson of MS leden.

Ook was de ex-arts verslaafd aan medicijnen. Om aan medicijnen te komen, vervalste hij recepten van het ziekenhuis. De nieuwste aantijging, het verduisteren van geld, zal in de strafzaak worden meegenomen. Het is nog niet bekend wanneer die begint.

Bron: Tubantia

Lees ook:Ontslagen neuroloog wéér in Duitsland aan het werk
Lees ook:De beerput van neuroloog Jansen Steur gaat open
Lees ook:Tuchtzaak tegen Ernst Jansen Steur
Lees ook:Falende neuroloog Jansen Steur toont berouw
Lees ook:Ziekenhuis wist van medicijnverslaving neuroloog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>