Ontslagen neuroloog wéér in Duitsland aan het werk

Het is ongelooflijk, maar waar: de in Twente ontslagen neuroloog Ernst Jansen Steur, in na alle commotie gewoon weer in Duitsland aan de slag gegaan als medisch specialist. Dat onthullen RTV Oost en Twentsche Courant Tubantia. De man wordt ervan verdacht dat hij patiënten ten onrechte heeft laten geloven dat ze ongeneeslijk ziek waren. Bovendien was hij verslaafd aan medicijnen.

Jansen Steur werd in 2004 door het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede ontslagen, omdat hij bij patiënten jarenlang opzettelijk verkeerde diagnoses stelde. Zij kregen ten onrechte te horen dat ze aan ernstige ziekten leden, zoals parkinson, MS en alzheimer. Ook bleek de neuroloog al jaren verslaafd te zijn aan medicijnen die hij in zijn eigen ziekenhuis stal.

Na zijn ontslag ging hij in een Duitse privékliniek aan de slag. Zijn medische verleden in Nederland verzweeg hij. Toen dat begin 20090 naar buiten kwam, werd hij ook door de Duitse kliniek op straat gezet.

Maar, zo blijkt nu uit onderzoek van RTV Oost en Tubantia, na alle commotie ging hij doodleuk weer in Duitsland aan de slag. Alsof er niets gebeurd was.

Jansen-Steur blijkt zich via een uitzendbureau voor medisch-specialisten nog steeds te laten inhuren als neuroloog, meldt RTV Oost. In Nederland is Jansen Steur nog altijd onderwerp van justitieel onderzoek.

Oud-minister Klink van Volksgezondheid riep eind 2009 een zwarte lijst van discfunctionerende artsen in het leven om te zorgen dat zij niet in andere ziekenhuizen weer door konden gaan. Minister, Kamer en Inspectie waren het er eind 2009 over eens dat Jansen Steur nooit meer aan het werk mocht als arts.

Bron: Tubantia

Lees ook:Neuroloog ook verdacht van verduisteren van geld
Lees ook:Omstreden maagchirurg in Duitsland aan de slag… en ontslagen
Lees ook:Omstreden ex-neuroloog strafrechtelijk vervolgd
Lees ook:Kliniek wist toch van vervolging E. Jansen Steur
Lees ook:De beerput van neuroloog Jansen Steur gaat open

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ontslagen neuroloog wéér in Duitsland aan het werk

  1. Pingback: Omstreden maagchirurg in Duitsland aan de slag… en ontslagen | Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>