Test hoe jij presteert onder stress!

Druk op je werk? Sociale stress? Geldzorgen? We hebben allemaal wel eens last van stress. Maar wat doet dat met je aandacht en je geheugen? Hoe presteer jij onder stress? Daarop probeert het Groot Nationaal Onderzoek naar alledaagse stress een antwoord te vinden.

Al ruim 1500 mensen aan het onderzoek deelgenomen. Op zich een mooi resultaat. Maar één ding is jammer. Tot nu toe hebben vooral vrouwen aan het onderzoek deelgenomen. Nu is het aan de mannen!

Het Groot Nationaal Onderzoek is een project van VPRO, NTR en de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), waar in samenwerking met een universiteit onderzoek wordt gedaan onder de Nederlandse bevolking.

Op dit moment gaat het Groot Nationaal Onderzoek over alledaagse stress. Samen met onderzoekers van de Universiteit van Maastricht wordt getest hoe alledaagse stress het geheugen en aandacht beïnvloedt.

Het onderzoek bestaat uit een aantal kleine testjes voor aandacht en geheugen en duurt een half uurtje. Na de test krijg je meteen te horen hoe goed je het hebt gedaan vergeleken met anderen van jouw leeftijd en geslacht. De conclusies uit het onderzoek worden in het voorjaar bekend gemaakt in een speciale aflevering van Labyrint.

Wil je meedoen? Ga naar www.wetenschap24.nl/gno.

Lees ook:Uurtje minder slapen, maar wel meer vitamine D
Lees ook:Wintertijd gaat weer in
Lees ook:Wintertijd gaat in!
Lees ook:Viagra helpt het geheugen
Lees ook:Wandelen voor een goed geheugen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>