Organon stopt met ontwikkeling slaapmedicijn

Farmaciebedrijf Organon en haar Amerikaanse branchegenoot Cypress staken de gezamenlijke ontwikkeling van een medicijn tegen slaapstoornissen. Het onderzoek leverde niet de gewenste resultaten op, zo heeft een woordvoerder van Organon laten weten. De fabrikant heeft het potentiële medicijn tegen slaapstoornissen nog niet definitief afgeschreven. "We gaan zelf nog nauwkeurig naar de data kijken en nemen dan een definitieve beslissing", aldus de woordvoerster.

De gezamenlijke ontwikkeling van het medicijn bevond zich nog in een pril stadium. Het potentieel van het geneesmiddel is groot. Tientallen miljoenen mensen in Europa en de Verenigde Staten lijden aan het zogeheten obstructieve slaap apneu-syndroom (OSAS). De stoornis kenmerkt zich door korte onderbrekingen van de ademhaling tijdens de slaap waartegen nog geen geregistreerd middel op de markt is.

Bron: pharma.nl

Lees ook:Philips gaat miljoen mensen op gevaarlijke slaapstoornis onderzoeken
Lees ook:Ontwikkeling ‘mannenpil’ lijkt definitief afgeblazen
Lees ook:Organon werkt aan anticonceptiesprays
Lees ook:Ruim 300 sterfgevallen aan Mexicaanse griep
Lees ook:Nieuwe behandeling bij slaapapneu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>