België geschokt over Duveltje na operatie


Cardiologen in België vliegen elkaar in de haren over de effecten van een glas Duvel-bier na een openhartoperatie. De bekende misdaadauteur Pieter Aspe dronk deze week voor het oog van de camera’s een glas Duvel (8,5 procent alcohol) nadat hij een aantal dagen ervoor was geopereerd aan de kransslagaders. Zijn hartchirurg dronk gezellig een glas met hem mee!

"Duvels zijn goed voor Aspes cholesterol. Ze bevatten vitamine B en hebben een positieve invloed op zijn genezing", zei de behandeld cardioloog Bert Rocher zaterdag in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Collegacardiologen tonen zich geschokt. "Een sensationele show", oordeelde de Cardiologische Liga in Brussel over de alcoholische receptie in het ziekenhuis zelf. "Een arts zou dit niet mogen doen. Sommige patiënten zullen nu denken dat ze er op los mogen drinken, wat zeker niet mag. Dagelijks drie Duvels achterover slaan is ongezond."

Een cardiologe uit Aalst stelt dat enkele Duvels een hartverzwakking kunnen veroorzaken. "Na een hartinfarct raden we alcoholgebruik af. Alcohol vermindert de pompkracht van het hart en dat is gevaarlijk.

De 53-jarige Aspe is een liefhebber van Duvel. In zijn misdaadboeken worden Duvel gedronken. Hij is van plan er na zijn operatie minimaal drie op een dag te drinken.

De maker van het bier, brouwerij Moortgat, is verheugd over de gratis publiciteit. "Drie Duvels per dag? Als de arts zegt dat het mag, dan zal het wel juist zijn, zeker?", aldus een woordvoerder in Het Laatste Nieuws.

Bron: AD

Lees ook:‘Beetje alcohol tijdens zwangerschap kan geen kwaad’
Lees ook:Nederlander drinkt 1 glas alcohol per dag
Lees ook:6 goede redenen voor een dagelijks glas wijn
Lees ook:Beetje alcohol goed voor het hart
Lees ook:Alcohol tijdens de zwangerschap? Niet doen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>