Hoofdpijn: het doet pijn en kost véél geld

Ooit geweten hoe duur het hebben van hoofdpijn is? Het kost de Nederlandse economie jaarlijks 3,1 miljard euro. Niet dat je daar als hoofdpijnpatiënt veel aan hebt…. Maar uit berekeningen van de Nederlandse Vereniging voor Hoofdpijnpatiënten en Europees onderzoek blijkt dat een betere behandeling van migraine en zware hoofdpijn dit bedrag met de helft kan worden teruggedrongen. En daar hebben we beiden wat aan: de hoofdpijnpatiënt én de samenleving!

Per dag zitten 70.000 mensen ziek thuis omdat zij te zware hoofdpijn hebben om te werken. Volgen voorzitter Peter Vriezen gaan te weinig mensen met hun klachten naar de huisarts. "Ruim de helft van de mensen heeft zijn klachten nooit medisch laten onderzoeken. Afgezien nog van wat dat voor hen persoonlijk betekent, melden zij zich echter wel regelmatig ziek en koste ze de economie dus geld."

Volgens de hoofdpijnvereniging speelt mee dat migraine of zware hoofdpijn genetisch bepaald is en mensen die ermee kampen van huis uit hebben meegekregen dat er toch niets aan te doen is. "Tegenwoordig kun je met medicijnen – triptanen – de hoofdpijn effectief bestrijden. Maar van de ruim twee miljoen mensen die ermee kampen, krijgen slechts 203.000 mensen deze voorgeschreven."

Volgens Vriezen kan Nederland veel geld besparen door hoofdpijn serieus te nemen.

Bron: AD

Lees ook:Nederlandse hoofdpijnzorg beste van Europa
Lees ook:Pop-up Migraine Shop wil taboe op migraine doorbreken
Lees ook:Helpt botox tegen migraine?
Lees ook:70.000 Nederlanders hebben dagelijks een migraineaanval
Lees ook:Seks helpt juist goed tegen hoofdpijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>