Aantal blinden spectaculair gedaald


Het aantal blinden is de afgelopen zeven jaar met ongeveer twintig procent gedaald. Dat is de eerste spectaculaire daling in de wereldgeschiedenis en dit ondanks de stijgende wereldbevolking. Dat zegt de Christelijke Blindenmissie (CBM) uit België naar aanleiding van de Werelddag van het Zicht die vandaag wordt gehouden.

Volgens de CBM is de daling van het aantal blinden mede te danken aan de campagne Vision 2020, die de Wereldgezondheidsorganisatie in 1999 lanceerde. Doel is tegen 2020 de meest voorkomende ziektes die blindheid veroorzaken uit de wereld te helpen.

De resultaten van de campgane zijn spectaculair. Zo daalde het aantal blinden voor de eerste keer in de wereldgeschiedenis, van 45 miljoen tot ongever 35 miljoen. Het grootste succes op wereldvlak werd behaald in de strijd tegen de blindmakende infectieziekte trachoom. Het aantal trachoomblinden daalde in 12 jaar van 5,9 miljoen naar 1,3 miljoen. Het aantal geïnfecteerde mensen verminderde van 146 miljoen naar 84 miljoen.

Bron: hln.be

Lees ook:WHO: mazelenbestrijding zeer succesvol
Lees ook:Ouderen slikken minder slaappillen
Lees ook:Aantal bezoeken polikliniek na jaren gedaald
Lees ook:‘Aantal slechtzienden neemt toe’
Lees ook:Sterftecijfer door kanker VS daalt sneller dan ooit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>