WHO: mazelenbestrijding zeer succesvol

Het gaat goed met de bestrijding van mazelen in de wereld. Het doel om het aantal dodelijke slachtoffers te halveren, is wereldwijd ruim overtroffen. Tussen 1999 en 2005 daalde het aantal mensen dat aan de besmettelijke ziekte overleed met 60 procent – van 873.000 tot 354.000,- terwijl was gestreefd naar een halvering.

De sterke daling is te danken aan een grootschalige vaccinatiecampagne, waarmee 7,5 miljoen doden zijn voorkomen, aldus een vrijdag gepubliceerd onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Gezondheidswerkers entten tussen 2000 en 2005 maar liefst 362 miljoen kinderen in. De grootste daling deed zich voor in Afrika. Daar daalde het aantal kinderen dat aan mazelen overleed met 75 procent tot 126.000. In het begin van de jaren '60 overleden jaarlijks nog 6 miljoen mensen aan de mazelen.


Bron: pharma.nl

Lees ook:Aantal blinden spectaculair gedaald
Lees ook:Meeste kinderen sterven aan de mazelen
Lees ook:WHO: mazelen komen terug
Lees ook:Aantal bezoeken polikliniek na jaren gedaald
Lees ook:Minder mensen in ziekenhuis voor hartinfarct

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>