WHO: mazelen komen terug

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) acht het zeker denkbaar dat de mazelen aan een comeback bezig zijn. In verschillende Afrikaanse, Aziatische en zelfs Europese landen is er sprake van een flinke stijging van het aantal gevallen van de kinderziekte.

Volgens de WHO komt dit door de dalende vaccinatiegraad. In 2008 stierven nog maar 118 duizend jonge kinderen aan de mazelen, in 2000 waren dat er nog 1,1 miljoen.

Maar afgelopen jaar nam het aantal sterk toe. Grote uitbarstingen van de besmettelijke ziekte deden zich voor in Afrikaanse landen, Indonesië, Thailand, Vietnam en Bulgarije.

Experts van de WHO schatten zelfs dat het aantal doden in 2012 boven het half miljoen zal stijgen.

Ook in Groot-Brittannië nam het aantal gevallen van de mazelen fors toe. Vermoedelijk komt dat doordat steeds meer mensen in de jaren negentig besloten om hun kind niet tegen de ziekte te vaccineren.

In 2008 en 2009 stierven in Groot-Brittannië 1000 kinderen aan de mazelen. Dat is meer dan 10 keer zoveel als 10 jaar geleden.

Lees ook:Meeste kinderen sterven aan de mazelen
Lees ook:WHO: mazelenbestrijding zeer succesvol
Lees ook:Pasgeborenen inenten tegen mazelen
Lees ook:Goed nieuws op Wereldaidsdag!
Lees ook:Aantal gevallen Mexicaanse griep stijgt naar 60.000

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>