Pasgeborenen inenten tegen mazelen

achHet RIVM denkt na over een extra inenting voor pasgeborenen om de oprukkende mazelen te bestrijden. Het gaat om baby’s die normaal gesproken pas over enkele weken een inenting tegen de ziekte krijgen.

Dat heeft RIVM-directeur Roel Coutinho laten weten in een reportage van EenVandaag en Omroep Gelderland, meldt het Nederlands Dagblad. In de Biblebelt vindt een uitbraak van de mazelen plaats onder kinderen van ouders die principieel hun kinderen niet laten vaccineren.

Volgens Coutinho is het aantal ziektegevallen nu nog zo beperkt dat extra vaccinatie niet aan de orde is, maar denkt het RIVM deze week wel over na over de mogelijkheid. Als het gebeurt, dan waarschijnlijk pas over enkele maanden. Dan verwacht het RIVM de grootste piek in het aantal ziektegevallen.

Tot nu toe zijn er 67 gevallen van mazelen bekend in het risicogebied. Rond het jaar 2000 was er ook een uitbraak. Toen raakten 150 kinderen besmet, van wie er drie stierven.

Bron: Nederlands Dagblad, EenVandaag

Lees ook:Veel baby’s krijgen extra vaccinatie mazelen
Lees ook:‘Ruim 20.000 mensen krijgen mazelen’
Lees ook:Vijf kinderen met mazelen in ziekenhuis
Lees ook:Teller mazelen staat op 107
Lees ook:Uitbraak mazelen in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>