Teller mazelen staat op 107

mazelenbijbHet aantal geregistreerde gevallen van mazelen in Nederland is tot donderdag gestegen naar 107. Dat meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Een week geleden waren er 67 gevallen geregistreerd.

Het daadwerkelijke aantal zieken ligt waarschijnlijk nog veel hoger, omdat lang niet alle patiënten naar de huisarts stappen. Het gaat vooral om kinderen van 4 tot 12 jaar op reformatorische scholen in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Alblasserwaard.

Ook zijn er enkele mensen ziek geworden in Zeeland, het Groene Hart en op de Utrechtse Heuvelrug.

Het is volgens het RIVM waarschijnlijk dat de ziekte zich de komende tijd verder gaat verspreiden. De meeste kinderen in Nederland zijn gevaccineerd tegen de mazelen, maar streng-gereformeerden zien daar vanwege hun geloof vaak vanaf. Vandaar dat de uitbraak zich nu ook juist voordoet in regio’s waar de vaccinatiegraad wat lager dan gemiddeld is.

Wie ziek wordt, krijgt vaak last van koorts, verkoudheid, huiduitslag en rode ogen. Een enkele keer kan mazelen tot de dood leiden, maar dat komt in ontwikkelde landen niet vaak voor. Van 4 dagen voor tot 4 dagen na het begin van de huiduitslag kan iemand anderen aansteken.

bron: anp

Lees ook:Mazelen in biblebelt
Lees ook:Pasgeborenen inenten tegen mazelen
Lees ook:Vijf kinderen met mazelen in ziekenhuis
Lees ook:Mazelen rukken op
Lees ook:De grootste piek mazelenpatiënten komt nog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>