Israel hervat het toedienen van de griepprik

Israel heeft maandag het toedienen van de griepprikken hervat. De inentingen waren zondag gestopt om te onderzoeken of de entstof een rol kon hebben gespeeld in vier sterfgevallen, maar volgens het ministerie van volksgezondheid zijn alle deskundigen het er over eens dat dit onmogelijk is.

Om te tonen dat het vaccin veilig is, liet minister van volksgezondheid Yaakov Ben-Yizri zich na afloop van een persconferentie live voor de televisie inenten. De 79-jarige Ben Yzri zit in het parlement namens een ouderenpartij.

Zondag werd bekend dat vier chronisch zieke bejaarden waren overleden nadat zij enklele dagen tevoren tegen griep waren ingeënt. Inmiddels heeft autopsie uitgewezen dat een van hen aan een hartaanval is bezweken. De producent van de vaccins, het Franse farmaceutische bedrijf Sanofi-Aventis zei experts naar Israel te sturen om de sterfgevallen te onderzoeken.

Bron: hln.be

Lees ook:Eerste griepprik naar minister Hoogervorst
Lees ook:Nationale griepcampagne week uitgesteld
Lees ook:Drie Israëliers dood na griepspuit
Lees ook:Shocking: mogelijk 10 Diane-35 Pil slachtoffers in NL!!
Lees ook:Matige smog verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>