Nationale griepcampagne week uitgesteld

Het ministerie van Volksgezondheid heeft maandag besloten de Nationale Griepcampagne vooralsnog een week uit te stellen. De campagne zou in de loop van deze week beginnen. De vaccins zouden maandag uitgereden worden, zo maakte het ministerie bekend. Aanleiding voor de het uitstel is de tijdelijke stopzetting van het griepvaccinatieprogramma in Israel.

Daar overleden vier personen binnen één tot 5 dagen na een griepprik. De Isarëlische autoriteiten en fabrikant Sanofi Pasteur MSD zoeken op dit moment uit of er enig verband is tussen het griepvaccin en het overlijden.

Tot nu toe zijn er meer dan 140.000 Israëlische risicopatiënten tegen griep gevaccineerd. Sanofi Pasteur MSD is een van de twee leveranciers van het griepvaccin in Nederland. Voor zover bekend is volgens een woordvoerder van Sanofi Pasteur MSD in Nederland nog niemand gevaccineerd.

De verstrekking van de jaarlijkse griepprik liep dit jaar al drie weken vertraging op, omdat er problemen waren bij de productie van het vaccin. Deskundigen verwachten dat de vaccins betrouwbaar zijn, zo meldt het ministerie.

Desondanks heeft minister Hans Hoogervorst op advies van het Centrum Infectieziektenbestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het Nederlands Vaccininstituut besloten met de campagne te wachten tot er meer bekend is over de oorzaak van het overlijden van de vier mensen in Israel.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Griepcampagne toch maandag van start
Lees ook:Israel hervat het toedienen van de griepprik
Lees ook:Eerste griepprik naar minister Hoogervorst
Lees ook:Doodverklaarde baby leefde nog
Lees ook:Producent verliest kort geding vaccin baarmoederhalskanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>