Griepcampagne toch maandag van start

Vanaf maandag kan iedereen die het wil toch gewoon een griepprik halen. Het griepvaccin is veilig, zo meldde het ministerie van Volksgezondheid gisteren. Het voorgenomen uitstel van de nationale griepcampagne wordt daarom opgeheven.

Maandag besloot het ministerie de campagne een week uit te stellen door onduidelijkheid rond het overlijden van vier Israëliers, enkele dagen na een griepvaccinatie. De fabrikant van dat vaccin levert ook aan Nederland. Uit informatie van de fabrikant blijkt volgens het ministerie dat de slachtoffers hart- en vaataandoeningen hadden. Hun dood kort na de vaccinatie zou daarom op toeval berusten.

Op basis van de onderzoeksgegevens van de fabrikant concludeertt het ministerie dat er niets mis is met het vaccin. Ook een analyse van het European Centre for Disease Prevention and Control heeft niets verdachts aan het licht gebracht. Daaruit concluderen deskundigen van onder meer het Nederlandse vaccininstituut en het Centrum Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu dat het vaccin veilig is.

Bron: Trouw.nl

Lees ook:Dodelijke bacterie duikt op in zorginstellingen
Lees ook:Geen verband tussen overlijden baby’s en vaccinatie
Lees ook:Nationale griepcampagne week uitgesteld
Lees ook:Resistente gonorroe rukt op in VS
Lees ook:Chatten met specialisten over de Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>