‘Bewegen voorkomt verkoudheid’

Oudere vrouwen die niet verkouden willen worden of de griep willen krijgen, doen er verstandig aan regelmatig te bewegen. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers die vaststellen dat een half uur tot drie kwartier lichaamsbeweging per dag de kans op grieperig worden drie keer kleiner maakt.

De onderzoekers wilden er aanvankelijk achter komen of voldoende lichaamsbeweging het risico op borstkanker vermindert. Op die vraag kwam tijdens het onderzoek geen duidelijk antwoord, maar het bleek wel dat oudere vrouwen die regelmatig bewegen een beter immuunsysteem hebben. Ze werden aanmerkelijk minder vaak verkouden of ziek in vergelijking met vrouwen die minder wandelden of fietsten.

Over de langetermijneffecten durven de wetenschappers geen harde uitspraken te doen. Een beter immuunsysteem kan helpen om borstkanker te voorkomen, maar daar is vooralsnog geen hard bewijs voor. Wel was overduidelijk dat lichaamsbeweging zorgt voor een gezonder gewicht, wat weer een positief effect heeft op de gezondheid.

Bron: gezondheidsnet.nl

Lees ook:‘Vitamine D voorkomt verkoudheid niet’
Lees ook:75-plussers eisen borstonderzoek
Lees ook:Rechter wijst claim screenen borstkanker af
Lees ook:‘Staat discrimineert bij kankerscreening’
Lees ook:‘Gezondere leefstijl kan duizenden gevallen van borstkanker voorkomen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>