‘Gezondere leefstijl kan duizenden gevallen van borstkanker voorkomen’

Eén op de vijf gevallen van kanker zou kunnen worden voorkomen als mensen gezonder zouden leven. Dat zegt het World Cancer Research Fund (WCRF). Alleen al in Groot-Brittannië zouden jaarlijks bijna 20.000 gevallen van borstkanker voorkomen kunnen worden als Britse vrouwen minder alcohol zouden drinken, gezonder eten en drinken en meer bewegen.

Uit onderzoek is gebleken dat lichaamsbeweging, minder acohol drinken en een gezond voedingspatroon de kans op het ontwikkelen van kanker verkleinen. En glas wijn oer dag vergroot de kans op borstkanker al met 20%, aldus experts.

Dr Rachel Thompson van de WCRF: ‘We hebben nog een lange weg te gaan om meer bewustwording bij vrouwen te creëren over wat ze zelf kunnen doen. Het is erg verontrustend dat in Groot-Brittannië jaarlijsk tienduizenden gevallen van kanker zouden kunnen worden voorkomen. Mensen kunnen veel doen om hun kansen op het ontwikkelen van kanker te verkleinen.’

Over het algemeen wordt aangenomen dat ongeveer een derde van de meestvoorkomende vomrne van kanker kunnen worden voorkomen met een gezond dieet, lichaamsbeweging en het behouden van een gezond gewicht. Maar het aantal borstkankergevallen dat daarmee voorkomen kan worden is naar verwachting aanzienlijk hoger.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Nederlandse vrouw heeft grotere kans op kanker
Lees ook:Beetje alcohol verhoogt al kans op kanker
Lees ook:‘Bewegen voorkomt verkoudheid’
Lees ook:Strijken en dweilen helpt tegen borstkanker
Lees ook:Meer borstkanker door wijn slempen

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Gezondere leefstijl kan duizenden gevallen van borstkanker voorkomen’

  1. Ida

    Laten we het eens vaker over de echte oorzaken hebben! : Hormoongebruik, vroeger DES-gebruik en siliconen borstimplantaten ….
    afz. een NIET drinkende borstkankerpatiënt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>