Nederlandse vrouw heeft grotere kans op kanker

Nederlandse vrouwen hebben 25% meer kans om voor hun zeventigste kanker te krijgen vergeleken met het gemiddelde in Europa. Bij mannen is dat 15%. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

De grootste boosdoener is een ongezonde voeding en leefstijl. Hoewel vrouwen in Nederland gezonder leven dan mannen, is er nog veel ruimte voor verbetering. Zij kunnen de kans op kanker verkleinen door gezonder te eten, op hun gewicht te letten en meer te bewegen.

Het behouden van een gezond gewicht is, na niet roken, het belangrijkste om de kans op kanker te verkleinen. Lichaamsbeweging verkleint de kans op de twee meest voorkomende kankersoorten bij vrouwen: borstkanker en darmkanker. Ook kan lichaamsbeweging tegen baarmoederkanker beschermen, de kankersoort die op nummer vijf staat bij vrouwen in Nederland.

Daarnaast is het verstandig om niet meer dan één glas alcohol te drinken en om baby’s de eerste zes maanden uitsluitend borstvoeding te geven.

Deze en andere tips staan in de speciale Gezondheidsgids voor vrouwen, uitgegeven door het Wereld Kanker Onderzoeksfonds (WCRF).

Bron: WCRF

Lees ook:‘Gezondere leefstijl kan duizenden gevallen van borstkanker voorkomen’
Lees ook:Nederland twaalfde op internationale kankerranglijst
Lees ook:Overgewicht verhoogt kans op alvleesklierkanker
Lees ook:Mannen hebben 20% meer kans op kanker
Lees ook:Nierkanker bij mannen met 50% gestegen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlandse vrouw heeft grotere kans op kanker

  1. KritiekPiet

    Niet meer dan 1 glas (pure) alcohol per…? uur / dag /week?

      /   Reply  / 
  2. Pingback: De meest gelezen berichten van 2011 | Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>