Meer borstkanker door wijn slempen


Houd je wel van een wijntje op z'n tijd? Drink dan wel met mate! Deens onderzoek heeft namelijk aangetoond dat vrouwen die tijdens het weekend twee of meer flessen wijn drinken, hun kans op borstkanker verdubbelen.

Deens onderzoek toont een direct verband aan tussen het drinken van grote hoeveelheden alcohol in een kort tijd en de kans op borstkanker. Vier of vijf glazen alcohol achter elkaar verhoogt de kans al met 55 procent.

Het achterover slaan van 16 tot 21 drankjes tijdens een weekend (ongeveer twee flessen wijn), verhoogt de kans zelfs tot 150 procent. Het onderzoek bevestigt wat veel experts al dachten, dat alcohol de belangrijkste oorzaak is van borstkanker. Het Kanker Onderzoek in Groot-Brittannië schatte al dat één op de twintig kankergevallen door het drinken van alcohol komt.

Tijdens het Deense onderzoek werden 17.647 verpleegkundigen gevolgd vanaf 1993. In 2001 werd bij 457 van hen borstkanker gevonden. Degenen die een dag per week zwaar dronken bleken 55 procent meer kans op de ziekte te hebben. Maar, de minderheid die het hele weekend doorging, had de hoogste kans.

Het onderzoek gaf aan dat per glas de kans op kanker met vier procent werd verhoogd. Het risico escaleert wanneer er verschillende drankjes werden geconsumeerd in een korte tijd.

Bron: telegraaf.nl 


 

Lees ook:Alle soorten alcohol vergroten kans op borstkanker
Lees ook:Fransen moeten wijn opgeven voor hun gezondheid
Lees ook:6 goede redenen voor een dagelijks glas wijn
Lees ook:Rode wijn vermindert risico op dikkedarmkanker
Lees ook:Beetje alcohol verhoogt al kans op kanker

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Meer borstkanker door wijn slempen

  1. Paula

    16 a 20 drankjes staat gelijk aan 2 flessen wijn?
    Schenken jullie de wijn in borrelglaasjes ofzo?

      /   Reply  / 
  2. e coster

    weer wat nieuws uitgevonden, ik drink iederedag een paar wijntjes bij het eten ,wat moeten we straks laten eten of ademen misschien?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>