Rode wijn vermindert risico op dikkedarmkanker


Dat (matige) consumptie van rode wijn een gunstige invloed heeft op hartziekten is al langer bekend. Maar Amerikaanse onderzoekers hebben nu ook aangetoond dat rode wijn (drie of meer glazen per week) een gunstig effect heeft op dikkedarmkanker.

Volgens eerder onderzoek zou alcohol echter de kans op dikkedarmkanker verhogen. Bij witte wijn werd geen effect gevonden. Bier of andere alcoholische dranken werden in dit onderzoek niet onderzocht.

Het onderzoek had betrekking op 1700 mannen en vrouwen van gemiddeld 57 jaar oud. De rode wijn drinkers bleken over het algemeen een gezondere levensstijl te hebben dan niet-wijndrinkers. Zij bleken bijvoorbeeld minder te roken, meer groente en fruit te eten en waren minder vaak te dik.

De onderzoekers besluiten dat men op basis van hun onderzoek niet moet aanraden om rode wijn te gaan drinken, wél dat mensen die alcohol drinken beter kunnen overschakelen op rode wijn.

Bron: gezondheid.be

Lees ook:Stof uit rode wijn bevordert bloeddoorstroming
Lees ook:Met een beetje wijn leef je langer
Lees ook:‘Bier is net zo gezond als wijn’
Lees ook:Witte wijn óók goed voor je hart
Lees ook:6 goede redenen voor een dagelijks glas wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>