Witte wijn óók goed voor je hart


Rode wijn of witte wijn. Het maakt voor je gezondheid niet uit wát je drinkt. Het is allebei even goed.

Lange tijd werd gedacht dat rode wijn gezonder was dan witte wijn. Dat zou komen door de zogeheten polyfenolen die in rode wijn zitten. Die stof – die in de schil van de druif zit – zou het hart beschermen.  

Witte wijn wordt gemaakt van het vruchtvlees, de pulp, van de druif en niet van de schil. Daarom dacht men dat witte wijn geen gezondheidsvoordelen bood.

Maar uit Amerikaans onderzoek van de Universiteit van Conneticut blijkt nu echter dat ook witte wijn het hart beschermt tegen schade bij een hartinfarct.

In het vruchtvlees van de druif bevinden zich namelijk andere polyphenolen (tyrosol and hydroxytyrosol) die eenzelfde reactie in het hart teweegbrengen. 

Voor de liefhebbers van witte wijn is er dus goed nieuws: één of twee glaasjes witte wijn hebben hetzelfde effect als rode wijn.

Bron: De Telegraaf


Lees ook:Whisky net zo goed voor je hart als wijn
Lees ook:Rode wijn vermindert risico op dikkedarmkanker
Lees ook:Franse rode wijn gezonder dan Duitse
Lees ook:Stof uit rode wijn bevordert bloeddoorstroming
Lees ook:Fruit gezonder mét schil

1 Reacties // Reageer

One thought on “Witte wijn óók goed voor je hart

  1. Kees

    Jammer alleen dat er meer bier gedronken word dan wijn, elke week 2 glazen rode of witte wijn en er zullen heel wat minder mensen opgenomen moeten worden met hart en vaatziekten

    http://www.wijnbezorgen.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>