Leven met Sarah – een boek over afscheid nemen van je nog niet voldragen kind


Esther woont in Barcelona en heeft daar een nieuw leven opgebouwd. Dan ontdekt ze dat ze zwanger is. Deze zwangerschap is helemaal niet gepland, maar wel heel erg gewenst. Maar dan blijkt in de 23e week de levensverwachting van haar baby, Sarah genoemd, ‘nihil’ te zijn en moet ze afscheid nemen van haar onvoldragen dochter. Over de vreugde rond haar ongeplande zwangerschap en het verdriet over het afscheid van Sarah scheef Esther de autobiografische roman ‘Leven met Sarah’.

Bron foto: Uitgeverij Wereldbibliotheek

In het boek beschrijft ze hoe het voelt om zwanger te zijn, alle mooie momenten die bij een zwangerschap horen, hoe het is om een relatie te hebben met iemand die ze eigenlijk nog meer net kent, en hoe het is om dan als ‘ouders’ verder te gaan. Ze beschrijft hoe haar leven op z’n kop komt te staan.

Als ze het gevoel heeft dat haar leventje weer op orde is, moet Esther haar zwangerschap plotseling afbreken omdat de levensverwachting van het dochter Sarah ‘nihil’ is. En volgen de vele ziekenhuisbezoeken, het vertellen aan de omgeving, de reacties, de moeilijke beslissingen die ze moet nemen, het verlies, het afscheid en het enorme verdriet.

Uitgeverij: Wereldbibliotheek

Lees ook:Troostkalender: rouw kent geen einddatum
Lees ook:Kim Kardashians ‘healthy’ zwangerschapstips
Lees ook:12-jarig meisje bevalt onverwacht van dochter
Lees ook:Moeder knuffelt dood verklaarde baby tot leven
Lees ook:Zwangere vrouw krijgt 260.000 euro voor dreiging met ontslag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>