Heb jij nog goede voornemens?


Heb jij nog goede voornemens in het nieuwe jaar? Als ik het Convenant overgewicht mag geloven, wel. Uit die onderzoeksgegevens blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders zichzelf te zwaar vindt en daar in het nieuwe jaar wat aan wil doen. De goede voornemens voor 2007 zijn dan ook vooral gezond: meer bewegen, afvallen en werken aan de conditie.

 

Het onderzoek onder 1.000 Nederlanders leert ook dat de meeste mensen, naar eigen zeggen, redelijk gezond zijn. Ruim 60% voldoet aan de norm voor gezond bewegen door een half uur per dag te wandelen of fietsen. Dat ze toch willen afvallen, komt vooral omdat ze zich dan lekkerder zullen voelen en hun eigen conditie verbeteren. De mensen die zichzelf te zwaar vinden, willen gemiddeld 16 kilo afvallen.

De voornaamste oorzaak van het te zwaar zijn is ongezond eetgedrag. De meerderheid van de ondervraagden gaf aan vaak iets te eten wat ze lekker vinden. Ruim de helft vindt gezonde producten te duur, en eenderde zegt te gaan snoepen als ze zich slecht voelen. De meesten zien niets in medicijnen en dieetproducten als hulpmiddel om gewicht te verliezen.

 

Om gewichtsproblemen op jonge leeftijd aan te pakken, denkt 56 procent dat een belangrijke rol voor ouders is weggelegd. Reclames voor ongezonde producten ziet men niet als een oorzaak voor overgewicht.  Een kwart van de Nederlanders vindt dat gezonde producten goedkoper moeten worden. Ruim 30 procent wil ongezond eten extra belasten.

Ook stelt 16 procent dat iemand met overgewicht een hogere ziektekostenpremie moet betalen. Logo's op gezonde producten worden door 54 procent toegejuicht, en ook meer aandacht voor een gezonde leefstijl en een gezonder aanbod op scholen worden nog genoemd als een manier om overgewicht tegen te gaan.

Bron: planet.nl

Lees ook:Nederlander meer tevreden over gewicht
Lees ook:Meerderheid Nederlanders zegt gezond te leven
Lees ook:‘Gezond eten maakt je vrolijker’
Lees ook:Veel mensen voelen zich mega eenzaam
Lees ook:Geef jij je lichaam hoger dan een 6,6?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>