Meerderheid Nederlanders zegt gezond te leven

De vetzuchtepidemie die ons bedreigt moet vast en zeker in de lucht zitten. Maar liefst 84 procent van de Nederlanders (84%) zegt namelijk gezond te leven! Zou het probleem hem dan misschien zitten in het feit dat we niet weten wat gezond leven precies is???

Liefst 93% stelt dat genieten een positieve invloed heeft op de gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van de Nederlandse Public Health Federatie.

Om gezond te leven letten Nederlanders er op dat zij goed slapen (65%), gevarieerd (65%) en gezond (59%) eten en voldoende ontspannen (64%). Ruim de helft (54%) van de Nederlanders die zeggen gezond te leven, doet aan sport of beweegt.

Vrouwen zijn bewuster bezig met gezond leven dan mannen. Zo antwoorden vrouwen vaker dat zij goed slapen voor hun gezondheid (71% tegen 58% van de mannen), eten zij naar eigen zeggen vaker gezonde producten (69% tegen 47%) en letten zij beter op een `goede hygiëne` (56% tegen 42%).

De belangrijkste activiteiten die Nederlanders ondernemen om gezond te leven, zijn sporten of bewegen, het leven met regelmaat en het eten van gezonde producten.

Nederlanders letten vooral op hun gezondheid (60%) omdat zij vinden dat ze hierdoor lekkerder in hun vel zitten. Bijna een kwart van de Nederlanders let op de gezondheid om zo lang mogelijk gezond te kunnen blijven. Voor ruim de helft (55%) is `gebrek aan discipline` of `geen zin` de reden om gezonde dingen niet te doen. Voor een derde (34%) is `gebrek aan tijd` de boosdoener.

Bron: MKBnet.nl 

Lees ook:‘Gezond eten maakt je vrolijker’
Lees ook:Heb jij nog goede voornemens?
Lees ook:Ruim helft van Nederlanders heeft darmklachten
Lees ook:Hoe gezond eten we eigenlijk?
Lees ook:Meeste Nederlanders voelen zich gezond

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meerderheid Nederlanders zegt gezond te leven

  1. Lisa

    Oei.. als 84% zegt gezond te leven, waar komen dan alle mensen met overgewicht vandaan?

    Zoals je al zegt weten mensen blijkbaar niet wat gezond precies is. Wel raar trouwens dat veel mensen wel bezig zijn met afvallen. Dat spreekt elkaar dan weer erg tegen mijns inziens.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>