Ruim helft van Nederlanders heeft darmklachten

Vaak naar het toilet, borrelende buik en een opgeblazen gevoel; voor meer dan de helft van de Nederlanders is dit eerder regel dan uitzondering. Ruim de helft (51%) van de Nederlanders kampt met darmklachten. Vrouwen vaker dan mannen:  respectievelijk 62% om 41%. Dat blijkt uit onderzoek van VSM, producent van natuurlijke geneesmiddelen in Nederland.

We schamen ons over het algemeen niet voor die darmperikelen. Van de vrouwen zegt 90% een beetje tot heel open te zijn over eventuele darmklachten. Mannen zijn iets minder open. 84% praat er openlijk over met zijn omgeving.

Naast het bespreken van de darmklachten met de directe omgeving, waarbij moeder een belangrijke plaats inneemt (12% bespreekt darmklachten met ‘moeders’), wint de Nederlander ook massaal advies in bij de huisarts (67%) en de apotheek (21%).

Nederlanders blijken goed op de hoogte welke oplossingen er zijn om darmklachten te verhelpen. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat naast het eten van vezels en veel water drinken bijna de helft van de Nederlanders (42%) het afgelopen jaar probiotica heeft gebruikt. Waarbij vrouwen iets vaker dan mannen (45% vs. 39%).

De top drie van producten die het meest worden genoemd zijn middelen tegen darmklachten, probiotica en vitamine C. Maar de ‘nuchtere Nederlander’ slikt ook preventief om de gezondheid op peil te houden. De top drie meest genoemde middelen die preventief worden geslikt zijn multivitamine, vitamine C en probiotica.

Bron: VSM Pearls

Lees ook:Winterdipje? Vitamine D kan helpen
Lees ook:Probiotica kan geen kwaad als je gezond bent
Lees ook:Helft van niet-westerse allochtonen heeft vitamine D-tekort
Lees ook:Doe de poepchecker
Lees ook:Tbc-besmettingen op basisschool in Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>