Draadloos internetten in ziekenhuis in opkomst

Steeds meer ziekenhuizen in het land bieden de mogelijkheid aan patiënten om draadloos te kunnen internetten. Patiënten in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle kunnen al langer hun laptop meenemen en vanuit het ziekenhuisbed een mailtje sturen of even surfen op het net.

 .

Voor het ziekenhuis was het eenvoudig om draadloos internet mogelijk te maken voor patiënten. ,,We hebben een aantal systemen. Voor medewerkers was het al mogelijk om draadloos te kunnen internetten. Het was relatief makkelijk om dat ook voor patiënten beschikbaar te maken,’’ zegt een woordvoerster van het IJsselland Ziekenhuis.

 

Bij de receptie kunnen patiënten een handleiding krijgen. Zij moeten wel zelf hun laptop meenemen. ,,Het is moeilijk aan te geven of er veel gebruik van gemaakt wordt. Het hangt ook af van de ziekte. Iemand met een gebroken been kan dat makkelijk doen.’’

 

In het Capelse ziekenhuis geldt wel een verbod op mobiel bellen, omdat dat storingen kan veroorzaken op de medische apparatuur. Bij laptops is dat risico er echter niet volgens de woordvoerster.

 

In het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda kunnen patiënten nog niet draadloos internetten. ,,Maar we zijn er druk mee bezig,’’ aldus een woordvoerster.


Bron: AD.nl

Lees ook:Zwakker zaad door mobiel
Lees ook:IJsselland Ziekenhuis van zwarte lijst CZ gehaald
Lees ook:Draadloos internetten kan de gezondheid schaden
Lees ook:Grootste studie ooit naar veiligheid mobiel bellen
Lees ook:Finnen: van mobiel bellen krijg je géén kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>