Rollator en looprek mogelijk uit basispakket zorg


De belangenorganisatie van chronisch zieken en gehandicapten, de CG-Raad, is woedend over een advies van
het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) om ouderen, zieken en gehandicapten te laten betalen voor voorzieningen als rollators, looprekken en blindengeleidestokken.

Volgens de gehandicaptenraad presenteert het CVZ binnenkort een advies aan het nieuwe kabinet om op deze voorzieningen miljoenen te bezuinigen. Het CVZ erkent dat er een advies zit aan te komen, maar wil op de inhoud nog niet ingaan.

Er is al jaren discussie over de vraag of rollators, scootmobiels en andere voorzieningen voor ouderen, gehandicapten en zieken nog volledig uit de gemeenschapskas moeten worden betaald.  

Een commissie van de PvdA oordeelde enkele jaren geleden ook al dat mensen best zelf kunnen meebetalen aan hun rollator of scootmobiel. Toenmalig minister Hoogervorst van Volksgezondheid vroeg het CVZ de zaak te onderzoeken. Dat advies wordt binnenkort gepresenteerd.

Volgens de CG-Raad is het onrechtvaardig om mensen te laten betalen voor voorzieningen die ze nodig hebben om te kunnen meedoen aan de maatschappij. De raad vindt dat de voorzieningen gratis moeten zijn.

Bron: AD.nl 

Lees ook:Rollator nu dan toch uit het basispakket?
Lees ook:‘Chronisch zieken veel te zwaar getroffen’
Lees ook:Chronisch zieke en gehandicapte leveren extra in
Lees ook:Moet de rollator wel terug in het basispakket?
Lees ook:Chronisch zieken hebben het financieel zwaar

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Rollator en looprek mogelijk uit basispakket zorg

  1. winnifred de wal

    zou het onverantwoord vinden als mensen nu moeten gaan mee betalen aan hun aanpassingen. veel mensen zijn door hun handicap al aangewezen op een uitkering en dat is al geen vet pot. Als ze dan ook nog moeten gaan mee betalen dan hebben ze nog minder te besteden waardoor ze in een groter isoloment dreigen te komen dan dat ze al zitten. Want met een uitkering kun je niet alles doen. Spreeek uit eigen ervaring.

      /   Reply  / 
  2. Pieter

    Ik ben zelf in het bezit van een opvouwbare scootmobiel. In het verleden kon ik deze, mits deze aan de prijseisen voldeed ook via mijn verzekering declareren. Nu is dit helaas niet meer zo, door alle gemaakte veranderingen, erg jammer. Toch ben ik nog erg blij met m’n opvouwbare scootmobiel, waar ik ook met plezier over schrijf op: http://opvouwbarescootmobiel.blogspot.com/ Zo probeer ik mensen te helpen die ook op zoek zijn naar een opvouwbare scootmobiel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>