Korrelatie: ‘Vrouwen zoeken sneller hulp dan mannen’

Van de mensen die zich jaarlijks tot Stichting Korrelatie wenden, wanneer zij hulp of advies zoeken bij psychische en/of sociale problemen, is 75 procent vrouw en 25 procent man. In 2006 waarbij Korrelatie ca. 17000 contacten met mensen had, ging het in 12% van de gevallen om relatieproblemen zoals problemen met de partner of problemen in de relatie met anderen of om problemen bij echtscheiding.

Daarmee staan relatieproblemen de afgelopen 2 jaar steevast op de derde plaats in de ‘Top-tien’ van de meest besproken problemen bij Korrelatie. Dit blijkt uit de cijfers van Stichting Korrelatie over 2006.

De meest besproken problemen in 2006 zijn, net als in 2005, van psychische en psychiatrische aard zoals depressie, angsten/fobieën en borderline. Op de tweede plaats staan problemen tussen ouders en kinderen zoals problemen tussen ouders en volwassen kinderen, opvoedingsproblemen of problemen met de psychische of lichamelijke gezondheid van een kind. In 2005 stonden deze nog op de zesde plaats.

Op de vierde plaats staan problemen rond seksualiteit en zwangerschap zoals SOA/HIV/AIDS, anticonceptie en vermoeden van zwangerschap. In 2005 stonden deze nog op de tweede plaats. Op de vijfde plaats staan problemen omtrent mishandeling en (seksueel) geweld zoals kindermishandeling, incest, vrouwenmishandeling en seksueel misbruik van jongeren onder 16 jaar. In 2005 stonden deze nog op de vierde plaats.

Stichting Korrelatie wordt over het algemeen nog steeds het meest telefonisch benaderd (ca. 80%). Opvallend is dat jongeren tot 18 jaar juist ’liever’ per e-mail contact leggen (ca. 63%). Vanwege de lage drempel van Korrelatie kunnen mensen in een vroeg stadium worden geholpen en kan de druk op de (geestelijke) gezondheidszorg verminderen. Korrelatie werkt met professionals zoals maatschappelijk werkers, psychologen en pedagogen.

Bron: blikopnieuws.nl 

Lees ook:Ook ouders lijden onder cyberpesten
Lees ook:Zwanger en totaal de weg kwijt
Lees ook:Kinderen hebben slaapziekte gekregen na inenting tegen de Mexicaanse griep
Lees ook:Veel chlamydia-infecties bij jongeren
Lees ook:Genen spelen rol bij probleemgedrag peuter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>