Flinke stijging paddo-incidenten in Amsterdam

Het aantal incidenten met paddo's in Amsterdam is de laatste drie jaar flink toegenomen. Vorig jaar reed de ambulance 128 keer uit voor een incident met paddo's, een verzamelnaam voor paddestoelen die hallucinaties veroorzaken.

In 2005 was dat zeventig keer en in 2004 rukte de ambulance 55 keer uit, blijkt donderdag uit een rapportage van de GGD in Amsterdam. Het zijn vooral jonge buitenlandse toeristen in het centrum die onwel worden na het eten van de drugs. Niet alle voorvallen zijn bekend omdat de GGD geen zicht heeft op ongevallen waarbij geen ambulance is gebeld.

De gemeentelijke gezondheidsdienst besloot incidenten met paddo's onder de loep te nemen na de vondst van chocoladerepen met een hallucinerende werking op Schiphol in augustus. Deze chocoladerepen, waarin paddo's zijn verwerkt, bleken onder anderen verkrijgbaar te zijn bij smartshops in Amsterdam.

Bron: trouw.nl 

 

Lees ook:Paddogebruikers vaker naar het ziekenhuis
Lees ook:Verbod op verse paddo’s
Lees ook:Tweede Kamer wil verbod op paddo’s
Lees ook:Verkoop paddo’s wordt verboden
Lees ook:Man mishandelt vriendin na paddo-gebruik

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Flinke stijging paddo-incidenten in Amsterdam

  1. oddap

    verbaast me niets dat het er zoveel zijn in amsterdam, trippen doe je dan ook bij voorkeur in een rustige, veilige, liefdevolle omgeving
    in het midden van de stad word je gek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>