Open tbc bij medewerker Roermonds ziekenhuis

Bij een medewerker van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is open tbc geconstateerd. De GGD gaat na welke patiënten en medewerkers van het ziekenhuis contact met de medewerker hebben gehad. Die kunnen namelijk besmet zijn. Dat maakte het ziekenhuis maandag bekend.

De GGD gaat ongeveer tweehonderd medewerkers en patiënten oproepen voor een onderzoek. Daarnaast worden ook mensen uit de kring van familie, vrienden en kennissen opgeroepen.

De besmetting is ontdekt tijdens de jaarlijkse screening van medewerkers die een verhoogd risico hebben om in contact te komen met een tbc-patiënt. De medewerker wordt thuis behandeld voor zijn ziekte.

De verpleegkundige werkt op de afdeling revalidatie van het ziekenhuis. Ziekenhuis en GGD willen om privacyredenen niet zeggen welke functie de medewerker heeft.  

Volgens de GGD is het risico dat patiënten extra gevaar lopen door een besmetting, gering. Dit omdat de ziekte zich pas na drie tot zes maanden manifesteert, en de patiënten dan meestal weer voldoende weerbaar zijn.

Open tbc is besmettelijk en wordt overgebracht door een bacterie, die door hoesten of niezen in de lucht komt en dan door anderen wordt ingeademd. Vroeger was de bacterie vaak dodelijk, maar tegenwoordig kan tbc met medicijnen bestreden worden.

De ziekteverschijnselen bij tuberculose zijn hoesten, afvallen, koorts, nachtzweten en een soort griepgevoel dat maar niet over gaat.

Per jaar wordt in Nederland de diagnose tuberculose ongeveer 1000 tot 1200 keer gesteld, aldus de GGD Noord- en Midden-Limburg.

Bron nu.nl

Lees ook:MRSA-bacterie duikt weer op in ziekenhuis Den Bosch
Lees ook:MRSA in Eindhovens ziekenhuis
Lees ook:Bacterie eist levens in ziekenhuis
Lees ook:Ziekenhuisbacterie woekert voort
Lees ook:Patiënten Maasstad Ziekenhuis getest op bacterie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>