Overleden baby slachtoffer ‘shaken baby syndroom’

De negen weken oude baby uit Hoogezand, die begin maart in een ziekenhuis in Groningen overleed, is het slachtoffer geworden van het shaken baby syndroom. Dat blijkt volgens het Openbaar Ministerie (OM) uit een voorlopig rapport van medisch deskundigen.

Het onderzoek kwam donderdag naar voren tijdens de zogeheten pro-formazitting voor de rechtbank in Groningen. Het OM verdenkt de 24-jarige vader van het kind, betrokken te zijn geweest bij de dood van zijn zoontje.

De baby overleed zondag 11 maart in een ziekenhuis in Groningen, nadat hij thuis onwel was geworden. Sectie op het lichaampje wees eerder uit dat het kindje is overleden aan de gevolgen van hersenletsel.

Omdat medisch falen werd uitgesloten, werden beide ouders begin april door de politie aangehouden. De 20-jarige moeder werd echter weer vrijgelaten, nadat bleek dat zij niet in huis aanwezig was op het moment dat het kind onwel werd. Omdat de vader als enige wel aanwezig was, gaat het OM er vanuit dat hij het kindje door elkaar heeft geschud.

De zaak is door de rechtbank maximaal drie maanden aangehouden, om medisch deskundigen de tijd te geven rapportages over de doodsoorzaak van het kindje af te ronden.

Bron: trouw.nl 

Lees ook:‘Mysterieuze ziekte’ in Hoogeveen mogelijk door chemische stof
Lees ook:Onderzoek moet uitwijzen hoe twee mensen in Amstelveen zijn overleden
Lees ook:Vader vergiftigt zoontje in ziekenhuis
Lees ook:Man belandt in ziekenhuis na drinken Coca-Cola Zero
Lees ook:Eerste baby via combibehandeling geboren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>