‘Afkickcentrum’ voor nagelbijters

Afgekloven nagels zijn een bekend fenomeen. Vooral jongeren kunnen vaak worden betrapt op het zenuwtrekje. Stoppen blijkt vaak net zo moeilijk als het afscheid nemen van sigaretten. Daarom opent binnenkort het eerste behandelcentrum voor nagelbijters.

Wie de kliniek in Venlo bezoekt, krijgt een speciaal hulpmiddel aangemeten dat het nagelbijten onmogelijk maakt. De basisbehandeling duurt enkele uren en na gemiddeld vier weken is een nagelbijter verlost van de kwaal. Experimenten die de afgelopen twee jaar plaats vonden, laten zien dat de behandeling in 98 procent van de gevallen succesvol is.

Waarschijnlijk gaat het zogenaamde O-Centrum (Onychophagie-Centrum) is september officieel open. Uit recent onderzoek blijkt dat 15 procent van de volwassenen, een derde van de peuters en bijna de helft van alle Nederlandse pubers op nagels bijt.

Bron: gezondheidsnet.nl 

Lees ook:“Steeds meer vrouwen laten uitstrijkje maken’
Lees ook:Last van nierstenen? Vol gas de achtbaan in!
Lees ook:Aantal gevallen van HIV en chlamydia stijgt
Lees ook:Hoop voor betere behandeling acute leukemie
Lees ook:Gen tegen kanker ontdekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>