Hoogbejaarde (94) rondt studie medicijnen af


De 94-jarige Australische Phyllis Turner heeft haar studie medicijnen afgesloten. Turner volgde de opleiding aan de Universiteit van Adelaide. Leunend op haar wandelstok nam de hoogbejaarde haar bul gisteren in ontvangst.

,Ik voel me niet oud en wil graag verder studeren,’’ liet ze weten. ,,Maar ik wordt anderen een blok aan het been.’’

Als 12-jarig meisje moest Turner van school om haar moeder thuis te helpen. Haar vader had het gezin verlaten. Bijna zestig jaar later meldde ze zich voor een studie. Toen de Australische 72 jaar oud was mocht ze met een studiebeurs voor twaalf maanden studeren aan de Universiteit van Californië.

Na haar jaar in de Verenigde Staten keerde ze terug naar Australië. Aan de universiteit in Canberra behaalde ze in 1986 haar bachelor in de antropologie. Turner begon haar studie medicijnen in 2000. Volgens de professoren beschikt de bejaarde over een ‘levendig en fris intellect.’

De zeven kinderen van Turner hebben hun moeder bij het Guinness Book of Records voorgedragen als oudste afgestudeerde ter wereld.

Bron: AD.nl 

Lees ook:´Geef jonge mensen geld in ruil voor orgaandonatie´
Lees ook:Ruim 300 sterfgevallen aan Mexicaanse griep
Lees ook:Chemo halveert kans op terugkeer tumor
Lees ook:Buitenbaarmoederlijke zwangerschap voldragen
Lees ook:Verlamde topsporter kan weer lopen na aanrijding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>