Opnieuw Chinees speelgoed met lood ontdekt

Nog even het is misschien raadzaam om helemaal geen speelgoed uit China meer aan te schaffen. Want opnieuw hebben twee Amerikaanse speelgoedbedrijven meer dan 300.000 stuks in China geproduceerd speelgoed uit de handel gehaald, omdat ze mogelijk een gevaarlijke hoeveelheid lood bevatten.

Dat hebben de bedrijven, Martin Designs en Schylling, laten weten. Het is de jongste in een reeks van incidenten waarin de veiligheid van Chinese producten ter discussie staat.  

Het gaat onder meer om 250.000 adresboeken van het populaire tekenfilmfiguur Sponge Bob. De spiraalbinding bevat mogelijk veel te veel lood. Ook 66.000 andere speeltjes, onder meer uit de populaire speelgoedserie Thomas the Tank, zijn uit de handel gehaald vanwege het loodgehalte.

Het imago van China loopt dezer dagen flinke deuken op. Product na product moet worden teruggeroepen, van met insecticide vervuilde matrassen, tot loodhoudend speelgoed, tot giftige babyslabbetjes.

Alleen al de Amerikaanse speelgoedgigant Mattel moest ruim achttien miljoen stuks in China gemaakt speelgoed uit de handel halen.

 

Lees ook:Flinke stijging gevaarlijk speelgoed
Lees ook:Pas op voor traditionele Aziatische kruidenpreparaten
Lees ook:Schadelijke stoffen gevonden in ‘Crocs’
Lees ook:Nieuw speelgoed stimuleert taalontwikkeling autistisch kind
Lees ook:Kankerverwekkende stoffen gevonden in mascara’s

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Opnieuw Chinees speelgoed met lood ontdekt

  1. KRLEMERS RUDOLF

    Hoi,

    Bestaat er een lijst van het speelgoed wat te veel lood zou bevatten, want ik heb persoonlijk ook nogal wat speelgoed uit China voor mijn zoontje.

    Bedankt en gegroet

      /   Reply  / 
  2. KRLEMERS RUDOLF

    Hoi,

    Bestaat er een lijst van het speelgoed wat te veel lood zou bevatten, want ik heb persoonlijk ook nogal wat speelgoed uit China voor mijn zoontje.

    Bedankt en gegroet

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>