Inspectie niet verrast door mogelijke besmetting bloed

Je zult maar tot één van die vijfhonderd patiënten van het Bernhoven Ziekenhuis in Oss en Veghel behoren die vandaag te horen heeft gekregen dat hij in de afgelopen maanden mogelijk besmet is geraakt met hiv, hepatitis B of C en dan vervolgens in de krant lezen dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg niet verrast is door het incident. Daar ben je mooi klaar mee!

Toch is de reactie van de inspectie ook wel weer begrijpelijk. Want, zoals een woordvoerder op nu.nl liet weten, kun je dit soort incidenten niet voor zijn. “We hebben heel veel gewaarschuwd, maar soms gaat het toch nog mis."

Uit zijn verdere reactie maak ik overigens wel op dat het Bernhoven Ziekenhuis mogelijk te vroeg heeft geroepen dat de instelling geen blaam treft, maar de fabrikant van de machines.

Want de woordvoerder van de inspectie laat weten dat het in zijn ogen niet mogelijk is om een protocol op te stellen om te zorgen dat apparaten goed gereinigd worden. "De enige remedie is checken, dubbelchecken en nog eens checken."

Dat zou dus betekenen dat het ziekenhuis hier wellicht tekort geschoten is.

Het is maar te hopen dat deze zaak met een sisser afloopt, anders zou het nog wel eens een heel langslepende kwestie kunnen worden. Om over het leed van het mogelijke slachtoffer maar niet te spreken….

 

 

 

 

 

Lees ook:HIV-zaak mogelijk omvangrijker
Lees ook:‘Desinfecteermachine Brabants ziekenhuis was niet gereed’
Lees ook:‘Patiënt Bernhoven kreeg mogelijk besmet bloed’
Lees ook:500 patiënten Oss’ ziekenhuis mogelijk besmet met hiv
Lees ook:Ziekenhuis onderzoekt bloed 400 patiënten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>