Anorexia-patiënte dubbel bedrogen

Het verhaal rond de 32-jarige anorexiapatiënte Saskia van Ruiten uit Leeuwarden die werd opgelicht door een man die haar 150.000 euro voor een mogelijk levensreddende behandeling beloofde, was al een drama op zich. Nu gaat haar biologische vader zich er ook nog eens mee bemoeien…

Wat is er aan de hand? Vrijdagavond verscheen er bij Pauw en Witteman een anonieme 'gulle gever', de Apeldoornse Remon de B, alias Frank Verbeek, die beweerde in 2004 7 miljoen euro gewonnen te hebben in de Staatsloterij.

De goede man wilde 150.000 euro schenken aan de 32-jarige Saskia van Ruiten die ernstig ziek is. Ze heeft anorexia, heeft daarvoor al verschillende behandelingen ondergaan die op niets uit liepen. Zij heeft haar zinnen nu gezet op een Zweedse behandelingsmethode die haar leven wél zou kunnen redden.

Probleem was alleen dat de behandeling 150.000 euro kost en wie gaat dat betalen? De Telegraaf onthulde dit weekeinde dat de gulle gever in werkelijkheid een notoire oplichter is en dat Saskia naar haar centen kan fluiten.

Wat blijkt vandaag…. De biologische vader van Saskia blijkt miljonair te zijn. Hij beweert Saskia iedere dag te spreken en heeft desondanks blijkbaar nooit aangeboden de behandeling voor haar te betalen. Nu zegt hij in De Telegraaf in een keer wél alles te zullen doen om zijn dochter te helpen.

Ik weet dat het gevaarlijk is om op basis van één kranteartikel conclusies te trekken, maar de reactie van deze man doet op zijn minst vreemd aan…

Lees ook:Anorexiapatiënte Saskia toch naar Zweden voor behandeling
Lees ook:Britse opa spermadonor schoondochter
Lees ook:David Beckham op de geboorteakte van je kind?
Lees ook:Vader en dochter krijgen sámen een kind
Lees ook:Harvard ontvangt gulle donatie

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Anorexia-patiënte dubbel bedrogen

  1. JanB

    Is er een psychiater in de zaal???

      /   Reply  / 
  2. JanB

    Is er een psychiater in de zaal???

      /   Reply  / 
  3. Henk Slomp

    JA! hier ben ik!

      /   Reply  / 
  4. T. Huisman

    Is er ook een andere zorgverzekeraar die dat wel wil vergoeden? Het moet meer bekendheid hebben willen de Zorgverekeraars overstag gaan om de behandeling te vergoeden. Als er haast bij is kan er beter een actie op touw gezet worden zodat het bedrag in eens op tafel komt. Ze zouden meer aandacht moeten besteden aan dit onderwerp. Ze blijven zich vastklampen aan oudere methoden, en ontwikkelen zich hier niet verder in. Geld in een baanbrekend onderzoek wordt niet gegeven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>