David Beckham op de geboorteakte van je kind?

Voor Britse vrouwen die een baby hebben gekregen met behulp van ivf is het binnenkort niet meer de vraag wíe de biologische vader van het kind is maar meer: wie wíl je dat de vader is? Nou, doe mij maar David Beckham!

Volgens een nieuwe wetswijziging mag de moeder namelijk ieder willekeurig iemand als vader op de geboorteakte zetten. Dat kan de biologische vader zijn, maar ook net zo goed de buurman of een lesbische vriendin.

Het Britse parlement wil met de wetswijziging ervoor zorgen dat lesbische koppels, wat betreft hun kinderen, dezelfde burgerlijke rechten en plichten hebben als getrouwde heteroseksuele stellen.

In Nederland moeten stellen die niet getrouwd zijn of een homoseksuele relatie hebben apart juridisch de voogdij over hun kind(eren) moeten regelen.

De wetswijziging maakt het voor Britse heteroseksuele vrouwen ook mogelijk om zomaar een naam op te geven. In Engeland wordt dan ook gevreesd voor vervalsingen op de geboorteakte, doordat veel vrouwen ‘zomaar’ mensen hun kind kunnen laten erkennen als hun eigen kind.

Critici vrezen ook dat het begrip ‘vader’ zijn betekenis dreigt te verliezen. Hoewel je met een lesbisch stel als ouders natuurlijk moeilijk van een ‘vader’ kunt spreken… Het wordt meer een soort ‘tweede ouder’ die de juridische en sociale verantwoordelijkheid van het ouderschap op zich neemt.

De nieuwe wet treedt op 6 april in werking en geldt voor ongeveer 2000 vrouwen per jaar die moeder worden via een IVF behandeling met een anonieme donor.

Bron: De Telegraaf


Lees ook:Lesbische vrouwen hebben grotere kans overgewicht
Lees ook:Zaaddonatie: doe het voor een ander!
Lees ook:Britse opa spermadonor schoondochter
Lees ook:Suïcide-neiging bij homo groter dan bij hetero
Lees ook:Opvoedingsstijl vader van invloed op gewicht kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>