Verstokte roker moet bij Agis zijn


Wil je graag stoppen met roken? Dan is de niet-rokerspolis van zorgverzekeraar Agis misschien iets voor jou.

Agis komt volgend jaar als eerste zorgverzekeraar in Nederland met een speciale ziektekostenverzekering voor niet-rokers én voor mensen die graag willen stoppen me roken.

Mensen die willen stoppen, krijgen onder meer korting op nicotinepleisters en -kauwgom. Ook worden cursussen voor stoppers gedeeltelijk vergoed.

Wat volgens Agis uniek is aan de verzekering is dat ook de partner van een Agis-verzekerde die stopt met roken, 100 euro voor een cursus krijgt. Ook als die bij een andere verzekeraar is aangesloten.

Volgens Agis houdt iemand die stopt met roken het langer vol als ook diens partner niet rookt. Agis gaat overigens niet controleren of iemand ook echt niet meer rookt.

Wat typisch aan de niet-rokerspolis is, is dat de verzekering bedoeld is voor zowel mensen die niet roken als mensen die willen stoppen met roken. Dat levert de bizarre situatie op dat mensen die niet roken dus meebetalen aan de stopcursus van de roker…

Lees ook:AH en Agis gaan samen op ‘gezond’
Lees ook:Genen spelen belangrijke rol bij rookgedrag
Lees ook:ADV: Agis biedt internet zorgverzekering met korting
Lees ook:Vrouwen die roken sterven 10 jaar eerder
Lees ook:Stoppen met roken in basispakket van UVIT

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verstokte roker moet bij Agis zijn

  1. Diana

    Hoeveel betalen we met zijn allen niet voor zaken waar we geen gebruik van maken zoals zwangerschapskosten voor mensen die kinderloos blijven(bewust of onbewust) stottercursussen, lichttherapie voor mensen met winterdepressie etc etc. dus die stoppen met roken cursus kan dan ook wel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>