Oregano-olie verkleint kans op voedselvergiftiging


Koken met oregano-olie is een effectieve manier om bacteriën in voeding te
doden. De olie zit vol carvacrol, dat zelfs salmonella kan uitroeien, zo
ontdekte promovenda Sara Burt van de Universiteit Utrecht.

Carvacrol doodt veel soorten
bacteriën die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Ook zorgt carvacrol
ervoor dat bacteriën uit voedsel zich niet goed kunnen nestelen in darmen van
mensen en dieren.

Het bijzondere van carvacrol
is dat het haar werking niet verliest bij verhitting. Volgens Burt is koken en
bakken oregano-olie dan ook een prima manier om ziekteverwekkers een kopje
kleiner te maken.

Ook kan oregano-olie worden toegevoegd aan koude producten,
om ze zo langer bacterievrij te houden. Je moet natuurlijk wel van oregano
houden, want het is een vrij sterk kruid.  

Lees ook:Oregano-olie i.p.v. antibiotica
Lees ook:Tea Tree Oil goed tegen wratten
Lees ook:RIVM: Rauwe groenten goed wassen of verhitten
Lees ook:’Maandag verplicht traplopen’
Lees ook:Tea tree oil onder vuur

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oregano-olie verkleint kans op voedselvergiftiging

  1. F.Floor (61)

    Nou, even googelen en dan blijkt het fenolZUUR te zijn.
    Dit is dan de 2e manier om bacterien te doden en zuren werken ook tegen schimmels.
    De 1e, al in de jaren 80 verplicht door de Keuringsdienst van Waren voorgeschreven manier was de verplichte bijmenging van voedingszuren bv. ascorbineZUUR als E-300 en dat bewezen 100% onschadelijk is (is zelfs een van de 13 soorten vitamine C.) en dat mag je meekoken als zoutvervanger. Te koop bij je eigen apotheek.
    Maar om nou elke dag met oregano-smaak opgescheept te zitten? Ik hou het erop dat carvacrol gewoon het zoveelste voedingszuur is zoals bv. foliumZUUR en tegen voedingszuren daar kunnen die beestjes niet tegen. Vooral de Tibetaanse geneeskunde halen heel wat van dit soort zuurkruiden wo. oregano uit de bergen en behalen er fenomenale resultaten mee – ja dank je de koekoek als je als chemisch bijvak al is geleerd dat in de Westerse geneeskunde ALLE medicijnen op een logende werking zijn gebaseerd – totdat.
    Totdat het lichaam zo geloogd is dat kanker nu volop toeslaat en het was niet voor niets dat de huisarts Moerman al sprak dat een lichaam zo zuur mogelijk moest zijn ipv. geloogd. Conclusie: echte chemici gevraagd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>