Fabels en feiten over de prik tegen baarmoederhalskanker

De afgelopen weken zijn er flink wat indianenverhalen opgedoken over de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Je zou er kanker van kunnen krijgen of na de prik verlamd kunnen raken. Wat is er nu waar en wat niet?

Je kunt onvruchtbaar worden van de prik
Niet waar, zegt het RIVM. Volgens het instituut zeggen de verspreiders van de fabel dat het vaccin de menselijke genetische structuur verandert waardoor meisjes onvruchtbaar worden. Het vaccin bevat echter geen erfelijk materiaal van het HPV-virus, maar alleen eiwitdeeltjes. Het is dus onmogelijk dat de menselijke genetische structuur verandert door het vaccin.

Je kunt erdoor verlamd of in coma raken
In sommige landen zouden meisjes meteen na de vaccinatie verlamd zijn geraakt. Na uitgebreid onderzoek bleek dat echter niet door de vaccinatie te komen. Soms krijgen mensen een bepaalde ziekte of aandoening. Dat kan bij toeval gebeuren na een HPV-vaccinatie, maar dat wil niet zeggen dat het door de vaccinatie komt.

Het vaccin kan een anafylactische shock geven
Voor vaccinaties in het algemeen geldt dat er een kans van 1 op de miljoen tot tien miljoen is, dat je meteen na een prik een acute reactie krijgt, ook wel anafylactische shock genoemd. Sinds 1962 houdt het RIVM bij of dit gebeurt; het is echter nog nooit gemeld.

Je kunt doodgaan aan de prik
Er is volgens het RIVM geen enkel geval bekend dat een meisje is overleden door een HPV-vaccinatie. Natuurlijk is het mogelijk dat iemand overlijdt aan een bepaalde ziekte of aandoening. Dit kan toevallig gebeuren na een HPV-vaccinatie.

De prik is maar 5 jaar werkzaam
Onderzoek tot nu toe laat zien dat er na ruim 6 jaar nog steeds voldoende bescherming is tegen het virus waar je baarmoederhalskanker door kan krijgen. Maar dan zijn de afweerstoffen in het bloed nog zo hoog dat de bescherming waarschijnlijk veel langer duurt. Volgens het RIVM kan het zijn dat er na 10 of 20 jaar weer een prik nodig is (geen 3 zoals nu), maar er is geen sprake van om de 5 jaar.

Meisjes die al besmet zijn met het hpv-virus, hebben door de prik juist een grotere kans op kanker
Op het internet wordt beweerd dat je in dat geval 44,6% meer kans hebt op baarmoederhalskanker. Dat percentage is afkomstig van de FDA (Amerikaanse registratieautoriteit). Op hun website wordt één onderzoek aangehaald, maar de studiegroepen uit dat onderzoek waren vóór de behandeling al niet gelijk. Dat wil zeggen dat je de controlegroep niet kunt vergelijken met de groep die HPV-vaccin (Gardasil®) kreeg. Het FDA heeft ook naar andere, goede onderzoeken gekeken. Daaruit blijkt volgens het RIVM dat je niet meer kans op baarmoederhalskanker krijgt door vaccinatie.

Het vaccin bevat levensgevaarlijke giftige stoffen van insecten
Het viruseiwit in het vaccin is gemaakt met behulp van gekweekte insectencellen. Maar in het vaccin zitten allang geen insectencellen meer. Het viruseiwit is namelijk gezuiverd en gescheiden van de cellen.

Het vaccin bevat een stof die in rattengif zit
Dat is niet waar, meldt het RIVM. In Cervarix, het vaccin dat in Nederland wordt gebruikt, zit dit niet. De mensen die deze fabel verspreiden, bedoelen de stof natriumboraat. Deze stof zit in veel producten, waaronder rattengif en kakkerlakkengif. In Gardasil, het andere HPV-vaccin dat op de markt is, zit de stof wel. Maar het gaat om een superkleine hoeveelheid die niet schadelijk is voor mensen.

Bron: RIVM

Lees ook:Opkomst eerste prikronde HPV-prik komt uit op 56%
Lees ook:Meer meisjes halen prik tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:Bijna helft van de meisjes weigert HPV-prik
Lees ook:Opnieuw lage opkomst HPV-prik
Lees ook:Hoge opkomst op eerste prikdag tegen baarmoederhalskanker

110 Reacties // Reageer

110 thoughts on “Fabels en feiten over de prik tegen baarmoederhalskanker

  1. Anouk

    Dit stelt me wel gerust.

      /   Reply  / 
  2. frijke

    Mij ook, ik ga hem halen.

      /   Reply  / 
  3. wim jansen

    Het is een verbijsterend verhaal: terwijl de voorzitter van de Gezondheidsraad zelf toegeeft dat er nog veel onduidelijkheden zijn wordt ieder bezwaar weggewuifd. Cervarix bevat veel aluminium, dat bekend is i.v.m. de Ziekte van Alzheimer. Alle bijwerkingen van vaccins na 2 weken worden sowieso niet opgenomen in de officiele statistieken. Dus zijn ze er niet. Uit tal van landen worden ernstige neveneffecten gemeld maar het RIVM leest kennelijk geen internationale medische tijdschriften… Gerenommeerde wetenschappers uit V.S, Spanje en ook Nederland (o.a.kankercentra, huisartsen, gynaecologen)waarschuwen tegen deze overhaaste vaccinatie. Maar vaccineren moet, het is betaald en nu… Meiden, laat Klink maar kletsen en informeer je overal waar het kan. En wordt geen proefkonijntje ten bate van de farmalobby!

      /   Reply  / 
  4. Raymond Eysbach

    Door al die tegenstrijdige berichten weet ik nu echt niet meer wat ik mijn dochter moet adviseren.
    Ze heeft echter al laten weten dat ze de prik niet gaat halen. Het is een feit dat de overheid bij het grote publiek niet meer geloofwaardig overkomt. Ik heb er zelf, na goed onderzoek, geen mduidelijke mening over. De voor en tegenstanders zijn beide weinig overtuigend, enerzijds door slecht onderbouwde feiten anderzijds door negatieve ervaringen uit het verleden. Eveneens is er een groot wantrouwen tov de commcercie van de pharmaceutische handel. God, help ons !!!

      /   Reply  / 
    1. Wie zou het zijn?

      Slecht onderbouwde feiten van de tegenstanders??
      Als je op deze site kijkt:
      http://geenproefkonijn.hyves.nl/
      Daar staan wel degelijk goed onderbouwde feiten!
      (Ook al is de site opgericht door een paar tieners van 14..die hebben blijkbaar meer hersens dan Klink)

        /   Reply  / 
    2. nonja

      mijn mening!!!
      niet doen, over 15 jaar weten ze pas of het werkt, je wordt ingeënt voor 2 varianten en er zijn er veeeel meer!!!
      je lichaam vecht het virus meestal zelf aan, wordt een knd sexsueel actief, laat haar dan uitstrijkjes maken!!!!

        /   Reply  / 
  5. Jessica van der Jeugd

    ik weet het nu niet meer hoor , de een zegt dat het wel goed is om de prik te halen en de andere juist weer niet , dat je er van verlamd kan raken , of zelf dood aan kan gaan.
    een vriendin van me zegt : alle positieve berichten komen van de farmateuse , degene die dat vaccin moeten vekopen en er dus geld mee moeten verdienen.
    Ik wil geen baarmoederhals kanker , maar nunet op tv was er een stukje hierover en daarin werd gezegd dat het vaccin maar voor 6 jaar getest was. dus dat het nog niet zeker was of het een blijvende bescherming is. Als het toch niet blijvend is waarom zouden we deze prik dan nu al halen , als het over 6 jaar ook nog kan. Er kan bijvoorbeeld ook een ander type van het virus ontstaan waar deze vaccin niet tegen is. Zelf artsen zijn er nog niet over uit of het wel of niet goed is. hoe denken ze dan dat een meisje van 12 dit kan bedenken? Ik vind het goed dat ze iets willen doen tegen baarmoederhals kanker , maar laat alle meisjes pas vaccineren als er bekend is wat de bijwerkingen zijn. en voor hoelang het beschermend is. Ik denk nu dus dat ik deze vaccin niet ga halen… het is me allemaal veel te onduidelijk en ik wil het risico niet lopen op een of andere nare ziekte waardoor je verlamd kan raken , onvruchtbaar kan worden , genitiale wratten kan krijgen of zelfs dood aan kan gaan.

      /   Reply  / 
  6. Kimbaalieeeeeeee

    JA JESS
    ur totally right!
    ik ga m ook niet halen
    allemaal te onduidelijk voor mij
    als ARTSEN er nog niet zeker van zijn
    dan weet ik het ook niet meer …

      /   Reply  / 
  7. Kimbaalieeeeeeee

    WHOET WHOET
    GO JESSICA

      /   Reply  / 
  8. elise

    De oplossing is heel simpel: geen wisselende seksuele relaties meer. Dan hoef je ook niet in te enten tegen baarmoederhals kanker.

    Juist omdat men in de huidige maatschappij de ene seksuele relatie na de andere heeft (al op zeer jonge leeftijd, zie je een zeer progresieve toename van baarmoederhalskanker, welke wordt veroorzaakt door een virus middels seksueel contact. Het is niet voor niets dat men meisjes van 12 jaar wil inenten: men wil anticiperen op prematuur seksueel verkeer. Lichamalijk kan een jongen of meisje dan wel geslachtsrijp zijn: geestelijk is het een ander verhaal.

    Heeft allemaal te maken met onze huidige consumtie maatschappij, waarin we vinden dat we oveal ‘recht’ op hebben. Men leert niet meer om iets ‘uit te stellen’. Nee: elke behoefte moet DIRECT bevredigd worden!

      /   Reply  / 
    1. nonja

      en als jij nou dat virus bij je draagt zonder dat je het weet??? tuurlijk het gaat tegenwoordig allemaal makkelijker!!!! maar jij kan ook drager zijn en dat doorgeven aan je dochter cq zoon en dan kan dat ook tot uiting komen als jou lichaam toevallig niet bij dei 90% zit die dat aanvecht dus het is niet allemaal te wijten aan het sexverkeer van tegenwoordig!!!!! waar het om gaat is dat de prikken nog niet genoeg getest zijn!!!!!!!!!!! en onze kinderen geen proefkonijnen zijn!!!!!!!!!!1

        /   Reply  / 
  9. Rene Strobos

    Bovenstaande site geeft informatie …..google ook niburu.nl heeft die heeft uitgebreide informatie over het vaccin
    Ik zou het eerst lezen ..
    Maar ik weet genoeg …
    mijn dochter is nu 21
    maar als ze 13 zou zijn kreeg ze geen prik

    groeten v Rene

      /   Reply  / 
    1. Jessica van der Jeugd

      Ik ben zelf 15 , en heb ook een uitnodiging gekregen voor een vaccinatie tegen baarmoederhals kanker , maar zoals ik al zei het is me allemaal veel te onduidelijk dus ik haal de prik ook niet.

        /   Reply  / 
    2. GJR

      Niburu? Over subjectieve berichtgeving gesproken! Geloof je ook in ufo’s? In chemtrails? In een elitair systeem genaamd de Bilderberggroep? Want dát is waar de mensen achter Niburu ook in geloven! Die site bestaat uit achterlijke fabels!

      Die prik is zeer zeker veilig om te halen. Het is niet voor niets dat een deel van die mensen achter Niburu.nl tegenwoordig met psyische klachten zijn opgenomen.

        /   Reply  / 
      1. wim jansen

        Het oude verhaal, als iemand in UFO’s gelooft spoort-ie niet. Even afgezien van het feit dat veel astronomen UFO’s niet uitsluiten is het grote onzin om te beweren dat dus “de prik veilig is”. Enkele jaren (selectieve) proefjes van de fabrikant, zelf belanghebbend, over een paar jaar uitgevoerd zeggen niets over betrouwbaarheid. Net als dat met Softenon, asllerlei recente hartmedicijnen en cholesterolverlagers het geval is. Met dat verschil dat dit goedje met overheidssteun en veel reclame op onze kinderen wordt losgelaten. Dat dit terecht enig wantrouwen oproept mag niemand verbazen. Maar als jij zelf, met je dappere initialen, die prik wilt halen: vraag maar aan Klink, hij zal hem je met genoegen verschaffen!!

          /   Reply  / 
        1. Fan

          mijn reactie op GJR moet eerst goedgekeurd worden heeft u dat ook gehad?

            /   Reply  / 
          1. wim jansen

            Hoi fan,
            Nee mijn reactie hoefde niet te worden goedgekeurd. Wonderlijk, want in een situatie als deze (wanneer een reclameburo over je schouder mag meekijken)kan je natuurlijk alles verwachten. Maar zo’n reactie van GJR, dat die zonder open vizier door de controle gekomen is, vind ik onbegrijpelijk. Nog nooit zoites ondoordachts op de viool horen fluiten.

              /  
      2. janny

        Is het niet een beetje gek GJR dat mensen die de prik niet hoeven te halen zeggen dat het veilig is. En ouders van meisjes die de prik wel hebben gehad overal op internet waarschuwen dat het niet veilig is.
        Je zou toch verwachten dat die heel opgetogen zouden moeten zijn, maar nee toch niet.
        http://truthaboutgardasil.org/

          /   Reply  / 
      3. Fan

        Beste GJR.
        Lees ook eens op dit blog de reacties van het RIVM op vragen van bezorgde ouders. http://gezondheid.blog.nl/kinderen/2010/03/02/nieuwe-vaccinatieronde-tegen-baarmoederhalskanker-gaat-van-start
        Nou daar raak je echt niet van onder de indruk.

        GJR. je zegt: “Die prik is zeer zeker veilig om te halen.”Heb jij iets waaruit deze veiligheid blijkt? Lees even hieronder wat deskundigen zeggen over deze prik.

        Prof. H. Schellekens over het HPV-vaccin. Hij is lid van de commissie ter beoordeling van geneesmiddelen: “Zolang niet is vastgesteld of het vaccin kanker voorkomt en wat de werking en de bijwerkingen zijn, heb je het eigenlijk over een experiment.”
        Ik denk toch niet dat hij “Indianenverhalen”vertelt hé? Ook Prof. van Leeuwen ( bekend van het DES onderzoek) zegt in Zembla dat zij geen voorstander is ( kijk Zembla uitzending over HPV oktober 2008) http://zembla.vara.nl/Voorpagina.1975.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=7459&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1974&cHash=92c8bcab92
        “Prof. F. van Leeuwen van het Nederlands Kanker Instituut is het oneens met de snelle invoering van het vaccin: “We weten nog niet of het vaccin echt wel baarmoederhalskanker voorkomt, we weten niet of het vaccin ernstige bijwerkingen heeft en we weten ook niet of er herhaalvaccinaties nodig zijn.”
        “Experiment
        Haar kritiek wordt gedeeld door Prof. H. Schellekens. Hij is lid van de commissie ter beoordeling van geneesmiddelen. Dat het een experiment is, erkennen alle deskundigen. De groep 12-jarigen, die straks massaal wordt gevaccineerd, is nooit grootschalig wetenschappelijk onderzocht.”

        Klinkt mij niet zo veilig in de oren GJR maar wellicht heb jij andere oren?

          /   Reply  / 
  10. Kyra

    Ik ga niet, want:
    - ze weten niet of het vaccin levenslang beschermt
    - ze weten niet of wat voor een effecten het op lange termijn heeft.
    - ze hebben het vooral getest op leeftijden van 16 t/m 25, dus niet 12 t/m 16.
    - De kans op baarmoederhalskanker is heel erg klein
    - het vaccin beschermd maar tegen 70%.

      /   Reply  / 
    1. nonja

      toppie
      heel goed nagedacht
      en je beslissing genomen,
      voor mij net zo!!!

        /   Reply  / 
  11. Els

    Info: dat is wat anders dan Indianenverhalen!!..is hier te vinden:

    *Zembla programma HET OMSTREDEN KANKERVACCIN
    *De uitzending van Tros Radar van 9 maart j.l. met o.a. Prof. van Leeuwen van het Nederlands Kankerinstituut
    *Het DEScentrum

      /   Reply  / 
  12. Lisanne

    Ik vind het zoooo onduidelijk m’n moedr gaat morge bellu met de huisartsss en gaat dingen vragen

      /   Reply  / 
  13. elif

    k weet ook niet wat k ga doen de ene zegt ga wel doen en de andere zeg van niet maar het beste is gewoon naar de huisarts gaan bellen vraagen wat hun ervoor zitten te denken dat is het beste

      /   Reply  / 
  14. Rebecca

    DE HUISARTS KAN NIET MEER VERTELLEN DAN WAT BEKEND IS, VEEL IS NOG IN ONDERZOEKSTADIA. DE LANDELJKE VERENIGING VAN HUISARTSEN ZIJN GEEN VOORSTANDER VAN VERVROEGD INVOEREN VAN DEZE VACCINATIE VANWEGE VELE ONZEKERHEDEN!!!

      /   Reply  / 
  15. esmeralda

    ik ga het ook niet halen
    van mijn ouders mag ik niet en ze vinden het te riskant er is teveel onduidelijk over die prik
    en ik wil het zelf ook niet
    het risiko is veel te groot en ik wil geen fout maken
    en je kan je om de drie jaar laten testen op baarmoederhalskanker zegt mijn moeder en veel kinderen in mijn klas gaan ok niet duss ….

      /   Reply  / 
  16. djafa

    ik beld gelukkig meer gerust nu ik eze informatie heb gelezen, want ik moet morgen de prik gaan halen. Bijna iedereen zat met deze vragen. En nu weten ze dat de meeste gewoon geen feiten zijn
    doeiiii djamss..

      /   Reply  / 
    1. wim jansen

      Als je al deze informatie hebt gelezen weet je dus waarschijnlijk dat je die prik maar beter niet kunt gaan halen. Liever gezond!

        /   Reply  / 
  17. Rene Strobos

    vinger aan de pols Wim..
    En blijf allert
    Sommigen kunnen kunnen het Nederlands niet goed lezen.
    Anderen willen het niet….weten..
    Struisvogel met het kop in het zand verhaal.

      /   Reply  / 
  18. Britt

    Ik vind het echt moeilijk want morgen zou iik die prik moeten halen . maar me van mij hoeft het niet want ik kan echt niet tegen prikken .. en ik weet er gewoon niet genoeg over dus ik voel me net een proefkonijn omdat het niet echt gepubliceerd word, heb het niet echt op tv gezien ofzo.
    Maar mijn ouders die denken dat het wel voor je gezondheid is enzo.
    Dus weet nog niet echt wat iik moet doen

      /   Reply  / 
    1. nonja

      Laat jij je ouders zich eens even goed inlezen!!!!!
      de prik is pas 6 jaar getest!
      niemand weet nog wat die prik doet over 10 tot 15 jaar!! dan doel ik op: kan jij nog kinderen krijgen, zo ja mazzel, zijn ze dan gezond??????

      denk eens aan des en softenon , of zoek dat eens op!!!
      niemand weet nog iets laat ze het eerst maar eens goed uittesten!!!!
      http://hpv-vaccin.hyves.nl/
      http://geenproefkonijn.hyves.nl/
      http://meldpunthpv.hyves.nl/

        /   Reply  / 
  19. Sonja

    @Rebecca. Dat lijkt me sterk. Het Nederlands Huisartsen Genootschap onderschrijft de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (zie voor het standpunt van de NHG: http://nhg.artsennet.nl/content/articles/13076/AMGATE_6059_104_TICH_R2538861338477548/)
    Het NHG adviseert huisartsen om patiënten een weloverwogen keuze te laten maken.
    Het kan natuurlijk wel altijd zijn dat individuele huisartsen je de prik afraden, maar het is dus niet het algemene standpunt.

      /   Reply  / 
    1. nonja

      er zijn genoeg huisartsen die als jij hun mening vraagt en ook vraagt als zij een dochter hebben of zouden hebben , of ze die inlaten enten dat het antwoord nee is!!!! iknodig jullie allemaal uit voor deze link!!!! ga een avondje lezen!!!!!
      http://hpvnieuws.hyves.nl/

        /   Reply  / 
  20. Rene Strobos

    Nu alle jongens aan het HPV-vaccin?!

    19-03-2009 om 12:44 uur | 3,205 bekeken | Gezondheid | http://WWW.NIBURU.NL | Print
    Het ziet ernaar uit dat jongens de volgende doelgroep zijn om massaal ingeënt te gaan worden..! Volgens een advertentie van de vaccinatie-divisie van MSD in een Belgisch tijdschrift, is dit de volgende stap, om toch deze vreselijke ziekte de kop in te drukken..! Maar niets te vrezen hoor: volgens eigen zeggen doen ze het namelijk met: “Enkel liefde, bescherming en gezond verstand”. En wat kan er dan in hemelsnaam nog fout gaan?
    Maar alleen al het feit dat deze farma-cowboys het kennelijk ‘gevaarlijk’ vinden, om via een advertentie hun eigen gezicht te laten zien, maar zich voor te doen als redactie, dát zegt toch eigenlijk al alles!! (hoezo wolf in schaapskleren?)
    Nancy dP. stuurde onderstaande reactie op het artikel ‘Vaccinatie, waar zijn we mee bezig?’ hier op WantToKnow. (HIER DIT ARTIKEL)
    ~~~~~~~~~~~~~~ dinsdag 17 Maart 2009 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    “Ik was vorig weekend in Belgie en las er in een tijdschrift “” (een tijdschrift van maart 2009 dat in een duopakket werd verkocht met Libelle), een artikel over het vaccin. Het leek een artikel, maar als je van helemaal bovenaan keek las je daar “advertentie”.
    Links een affiche met 2 vrouwen (voor mij duidelijk een moeder en dochter) waarbij tekst van de moeder: “Het is nooit te vroeg” en tekst bij de dochter “het is nooit te laat”. Dus wordt er hier duidelijk gewerkt ingewerkt op de moeder om de dochter die volgens de tekst tijd zat heeft, toch maar te pushen om zich te laten inenten.
    Met nog een slotzin: “Enkel liefde, bescherming en gezond verstand. Met de steun van: Sanofi Pasteur MSD.”
    En in de tekst veel uitleg over de waaroms, maar stomverbaasd toen ik in het artikel las om het vaccin ook voor jongens toe te passen, omdat zij ook drager kunnen zijn van het virus en het alsusdanig kunnen doorgeven. Dus toch gelijk Guido. Zelfs zonder baarmoeder willen ze het baarmoedervaccin inspuiten. Dat maakt het toch wel heel verdacht met al de gegevens die we hebben over de NWO.
    Als je wil reageren: email van vitaya: [email protected] De hoofdredacteur en verantwoordelijke uitgever is Ann De Tremerie. En massaal reageren zou ook niet slecht zijn. Want na Nederland is ook Belgie aan de beurt.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ik weet niet hoe het bij jullie overkomt, maar aangezien ik nogal gevoelig ben voor taal, valt mij meteen de valse zin op ‘Met de steun van Sanofi Pasteur MSD’..
    Lees verder op WantToKnow.nl

    Heeft u een vraag? Discussieer over dit onderwerp op het Niburu Forum.

      /   Reply  / 
  21. Rene Strobos

    donderdag 19 maart 2009

    Uit het A.D
    Meeste meisjes zien af van inenting
    Door MARC KRUYSWIJK
    BILTHOVEN – Het percentage meisjes dat heeft deelgenomen aan de vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker, is gedaald tot ruim onder de 50 procent.

    Veel meisjes en hun ouders zijn bang voor vermeende bijwerkingen door de inenting tegen het humaan papillomavirus (HPV) dat de kanker kan veroorzaken.

    Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM dat verantwoordelijk is voor de campagne. Voor de inentingen hoopte het RIVM nog op een opkomst van 70 procent. In de eerste week was het opkomstpercentage 60 procent (van 70.725 opgeroepen meisjes).

    In de tweede week daalde dat naar 47 procent (van 98.561 opgeroepen meisjes). In Amsterdam en Rotterdam stokte de teller deze week bij 35 procent.

    Ondanks de teruglopende opkomst is het RIVM niet van plan de campagne aan te passen. Volgens vaccinatiemanager Marina Conyn blijft de overheid zich terughoudend opstellen. ,,Het is een individuele keuze. Dat respecteren we. We vinden het jammer dat veel meisjes en ouders hun keuze bepalen op basis van onjuiste informatie. Het komt er wel op neer dat enorm veel meisjes niet zijn beschermd en dat is betreurenswaardig.”

    In Nederland komen opvallend weinig meldingen van bijwerkingen binnen bij het RIVM. Voor Cervarix, het vaccin dat wordt gebruikt, is het er nog maar één. Ongeveer 100.000 meisjes hebben een prik gekregen. Ernstige bijwerkingen zijn nog niet gemeld.

      /   Reply  / 
    1. wim jansen

      Het RIVM streeft ernaar om het aantal vaccinaties weer omhoog te brengen. Ze lijken wat geleerd te hebben van de arrogante houding waarmee de campagne aanvankelijk werd gevoerd. Maar dat het aantal reacties “meevalt” is voornamelijk omdat de eerste prik “sensibiliseert”, d.w.z. dat die gevoelig maakt voor volgende prikken. Dat blijkt ook in andere landen, de Spaanse ziekenhuisopnames en de meeste recties in Engeland, waar al langer gevaccineerd wordt, waren ook pas na de tweede vaccinatie. Wel is de gewoonte van het RIVM om erg selectief te zijn in het opnemen van meldingen, zo wordt iedere reactie na twee weken vanzelfsprekend niet meer meegeteld. Dus: het blijft uitkijken met die prik. Einde van de maand komt een nieuw boek uit over de gevolgen van de vaccinatie, vanuit een ander perspectief bekeken. Lees het! Het is raadzaam om de zaak ook eens vanuit de kant van niet-belanghebbenden te bekijken.

        /   Reply  / 
  22. Dettie

    Ik vind het ook allemaal heel vaag en onduidelijk, en ga voor de zekerheid van wat er kan gebeuren als mijn dochter de prik niet krijgt.
    Als ze wel de prik haalt, is er niet bekend wat de gevolgen kunnen zijn.
    Mijn dochter krijgt dus de prik niet.

      /   Reply  / 
  23. meisje

    is het zo dat als je geen maagd meer bent de inenting niet werkt dit wordt tegen mij gezegd op school maar wil de prik wel graag halen want me moeder heeft het ook gehad dus wil het risico niet lopen

      /   Reply  / 
    1. wim jansen

      Als je sex hebt gehad is het twijfelachtig of de prik nog werkt. Het is trouwens helemaal niet zeker of de prik wel zo beschermt als de fabrikant rondbazuint. In de meeste gevallen lost je eigen lichaam het risico zelf op, sex of geen sex. Wanneer je tijdig voor een uitstrijkje gaat en eventueel aan je dokter/huisarts uitlegt dat je dat al eerder (23-25 jaar)wilt omdat je moeder het heeft gehad (het is waarschijnlijk niet erfelijk, maar als je je zorgen maakt is dat een prima reden!)is dat veel zekerder dan die prik. En er zijn bijwerkingen van de prik, in Engeland zijn sinds de tweede prikronde al meer dan 1500 min of meer ernstige bijwerkingen gemeld.Laat je niet gek maken, lieve meid, door al die prikgrage dokters en leef je leven in gezondheid en zonder angst!

        /   Reply  / 
  24. meisje

    betekend dit dat u me aanraad niet te gaan me moeder wil namelijk dat ik wel ga maar dat iz omdat ze bang is dat het erfelijk is maar dat is dus niet zo en wat waren die bijwerkingen als ik vragen mag ? en ze zullen toch niet zomaar duizende kinderen een prik geven als ze niet zeker weten dat het veilig is :s

      /   Reply  / 
    1. wim jansen

      Hallo meisje. Ik raad niemand iets aan, maar mijn eigen dochters gaan het allebei niet doen. Om op je verdere vragen te antwoorden: Er zijn voldoende aanwijzingen dat erfelijkheid voor deze kanker niet aan de orde is. En het is zelfs nog niet zeker dat het HPV-virus echt de kanker veroorzaakt, al zijn daar wel wat aanwijzingen voor. Maar in andere landen komt deze kanker ook voor als het virus uit de vaccinatie niet aanwezig is. De bijwerkingen van het vaccin zijn soms heftig, vooral na de tweede en derde prik, in Engeland zijn meisjes langdurig moe, erg ziek en kwakkelig geworden, hebben heel veel pijnklachten gehad enz. Niet allemaal, natuurlijk, maar je zult maar pech hebben. Dat zou het misschien waard zijn als de vaccinatie helpt, maar dat is nou juist het probleem. Dat weten we nog helemaal niet zeker. De reden dat het RIVM voor de prik heeft gekozen en die, met enig jokken hier en daar, probeert te verkopen is ook een zakelijke. De fabriek die het vaccin maakt heeft er veel geld in gestoken en dat willen ze nu terugverdienen. In de hoop dat het helpt, maar het gaat helaas vooral om geld, heel veel geld. Het RIVM heeft laatst ook ander onderzoek gedaan, is nog op TV geweest, waar ze mee geknoeid hebben. Dus: als zo’n bedrijf stiekem knoeit en er zelf belang bij heeft, zou jij ze dan vertrouwen? Wijs je moeder maar eens op sites als: beschermjedochter.nl of nvkp.nl en probeer er met z’n tweeen uit te komen. Maar bedenk vooral dat het jouw lijf is en dat angst altijd een slechte raadgever is geweest. Het is misschien een moeilijke beslissing, die op dit moment nog erg zwaar voor je is. Dus heb je nog meer vragen, stel ze maar. Ik hoop dat het goed met je gaat, wat je ook beslissen zal!

        /   Reply  / 
  25. jan

    Hallo,

    ik vraag me zoiezo af waarom deze inentings rondes georganiseerd worden door het GGD als de werking en de bijwerkingen nog geen eens precies bekent zijn, elke onderzoeker lijkt ook weer van mening te verschillen. Daarnaast betreft het seksueel contact, veel meisjes zijn al geen maagd meer op de leeftijden waar het hoofdzakelijk voor bedoeld is. In Amsterdam is in de inentings ronden slechts 1 op de 3 van de Amsterdamse meisjes geweest, waarmee ik niet wil zeggen dat het allemaal de zelfde reden heeft. Vrouwen voor 1993 moeten de vaccin zelf betalen de kosten hiervoor zijn 125 per prik en drie prikken 375 euro, terwijl de werking nog geen eens bewezen is?.
    Helaas moet ik me bij wim aansluiten dat de fabrikant veel geld probeert te verdienen en dat het financiële belang belangrijker is dan iemands gezondheid. Ik weet dat dit een harde uitspraak is, maar je gaat toch niet iemand inenten als nog niet precies bekend is of het werkt en wat de bijwerkingen zijn?.

      /   Reply  / 
  26. Josje

    Sjonge jonge jonge…wat een aanstellerij, leest niemand dat alle negatieve berichten verband houden met Gardasil? Dat is het amerikaanse vaccin, ons vaccin is van een compleet ander merk en is afzonderlijk getest, en kun je dus niet vergelijken met Gardasil. Als na 15 jaar testen er geen bijwerkingen zijn (en dan wordt er veel langer gecontroleerd dan maar 2 weken), is het sowieso veilig. Tja, als jij 1 op de 10.000.000 bent die dan een schock krijgt heb je pech, maar daar ga je ook niet zomaar aan dood.

      /   Reply  / 
    1. nonja

      dus jij weet de bijwerkingen over 15 jaar?
      wil je die dan openbaarmaken! want als jij kan bewijzendat die meiden die de prik hebben gehaald zwanger zijn gewordden EN een gezond kind hebben gekregen, dan laat ik mijn odchter direct in enten hoor!!!!!!!!!!!! maar aangezien volgens mij en meerdere niet wetenwat het over 15-20 jaar doet is het vaccin dus nog NIET voldoende getest!!!! en we wetenhier heel goed dat het over cervarix gaat!!!!!!!!!!!

        /   Reply  / 
    2. wim jansen

      Heeft Josje het idee dat Cervarix 15 jaar getest is? De eerste experimenten met deze genetisch gemanipulerde cellen dateren van minder dan acht jaar terug, de eerste proeven op mensen met Cervarix zijn nauwelijks vijf jaar geleden gedaan en bovendien in het algemeen niet op jonge vrouwen die sind hun geboorte al zo’n tien a twaalf andere vaccinatieprogramma’s hebben ondergaan. Het blijft gewoon een experiment en wie deelneemt is gewoon proefkonijn. Dat is misschien nuttig voor de “wetenschap” maar het lijkt me duidelijk dat de meeste ouders niet zo altruistisch zijn dat ze hun dochter daarvoor inzetten, vooral omdat het overhaaste karakter en alle gedram van deze entcampagne voornamelijk voortkomen uit een drang naar meer winst nadat de producenten nog maar kort geleden enorme schadeclaims hebben moeten betalen voor andere ondeugdelijke medicijnen! Maar kies zelf, je hebt (alleen al op dit blog) genoeg informatie voorhanden.

        /   Reply  / 
      1. nonja

        top!!!!!!!!!!!!

          /   Reply  / 
    3. Fan

      Ik wens de ouders veel succes die over 20,30 jaar met hun dochter moeten bespreken waarom dat zij haar hebben laten deelnemen aan een experiment terwijl de kranten TV bol stonden met berichten van ongeruste ouders.

      Deskundigen noemden dit een experiment. Daar moet je je kind tegen beschermen, lijkt mij. Daar hoef je niet over na te denken, niet hoogbegaafd of voor doorgeleerd te hebben. Gewoon niet doen, dus.
      Kritische ouders hebben van doorgeleerde mensen informatie gekregen m.b.t. dit vaccin. De overheid was niet volledig of eenzijdig met hun info.
      Iedereen wil wetenschappelijk bewijs, dus RIVM laat dat het volk maar eens zien?

        /   Reply  / 
      1. nonja

        ik kan alleen zeggen , fan ik ben het helemaal met je eens!!!

          /   Reply  / 
    1. nonja

      er is nog ZOOOOVEEEEEEELLLL mere op hyves te vinden, zowel positief als negatief
      meer negatief natuurlijk omdat het nog niet genoeg getest is!!!!
      iedere 2 jaar een uitstrijkje maken voldoet ook!!!!!!!!!!!!!!

        /   Reply  / 
  27. Syl.

    hallo, ik ben een meisje van 14 jaar. Vandaaag is bij onze de dag om je te laten ineten.
    Iedereen zegt dit iedereen zegt dat,
    Iedereen maakt elkaar gek.
    Ik weet het ook niet?
    Mijn gedachten zeggen: Als je hem niet haalt heb je geen rare bijwerkingen en haast niks om je zorgen over te maken.
    Als ik hem wel haal?
    Wat is er nou zeker?
    Niks.

    Ik laat me niet zomaar in enten
    Maar Bij alles was medisch is zitten toch bijwerkingen bij?

    Kijk maar eens bij de bijsluiter van een paracetamol!
    Nou, dat heb ik nog nooit mee gemaakt?

    Ik weet het echt niet
    Miscchien haal ik hem wel helemaal niet.

      /   Reply  / 
    1. nonja

      bijwerkingen van paracetamol kan je wel degelijk krijgen KAN!!!
      sommige krijgen uitslag en galbulten.
      maar van de hpv injectie zijn er nog helemaal geen bijwerkingen bekend, omdat hij pas 6,5 jaar is getest, dus nog geen 20 jaar, geen zwangere geen bevallingen!!!!!
      http://geenproefkonijn.hyves.nl/forum/3073070/_Zon/ANTWOORDEN_VAN_RIVM/ zie vraag 1!

        /   Reply  / 
  28. juda

    Wat een belachelijk artikel hierboven. Hoe kun je nu al deze belangrijke kritische vragen laten beantwoorden door de RIVM? Dat is te vergelijken met een slager die zijn eigen producten controleert in plaats van de keuringsdienst van waren. Als er zogenaamd geen doden zijn gevallen en geen verlammingen zijn onstaan, waarom zijn deze vaccinatieprogramma’s dan in meerdere landen heel snel afgebroken?

      /   Reply  / 
    1. nonja

      welke hierboven? he tbeste kan je bij de vraag op antword klikken, dan komt hij direct bij het stukje te staan.
      er zijn een aantal vragen overlegd bij het rivm, en weet je ze konden er niet eens op antwoorden, omdat niemand nog weet wat de prik bijwerkingen als die er zijn zijn over 2 jaar!

        /   Reply  / 
      1. juda

        het artikel bovenaan natuurlijk: over fabels en feiten over dit vaccin

          /   Reply  / 
      1. wim jansen

        Het allerbeste om je te informeren omtrent de HPV-vaccinatie en het virus zelf is om terug te gaan naar de “bron”. Alle indianenverhalen dus. Niet die van internet natuurlijk, die kennen we en van heel wat verhalen weten we dat ze gewoon waar zijn! Nee ik bedoel de indianenverhalen van de vaccinmakers. Om het helemaal precies te lezen raad ik het boek van Desiree Rover aan (medisch journaliste, maakte een studie, het boek heet: Baarmoederhalskanker, Ankh-Hermes), ligt sinds deze week in de winkel en misschien ook al in de bieb! Maar, om kort te gaan (en zet je schrap, want zo heel kort is het verhaal niet!): De producenten van Cervarix en Gardasil hadden enkele jaren geleden een probleem: Ondeugdelijke medicijnen gemaakt, schadeclaims en een hoop medi-rommel zo de prullenbak in. Moest dus nieuw geld op tafel komen… Er was een idee over kanker, dat staat in de belangstelling. Dus werden angstverhalen op internet en in de pers gebracht: BMHK is erg, dodelijk, sluipende moordenaar enzo. Natuurlijk is het erg(!) maar met een goed werkend bevolkingsonderzoek zoals in ons land is de schade beperkt, minder dan het aantal doden door drank in het verkeer. Nog altijd teveel, maar als het uitstrijkje beter wordt aangestuurd en meer vrouwen op tijd komen is het aantal ca. veertig per jaar. Maar het vaccin levert veel meer geld op en dus moet, naast de uitstrijkjes, ook dat vaccin. Hoe die reclame aangepakt is hebben we inmiddels allemaal gezien. Gewoon handel, over de ruggen van de tienermeisjes! Schaamteloos, met minister Klink en Roel Coutinho voorop. Als die twee alternatieve genezers waren geweest hadden ze die inmiddels aan de hoogste boom opgeknoopt!! Maar nu… Veel geblaat en nog steeds reclame voor die prik. Wie verstandig is wacht een jaar of tien en laat zich ondertussen goed controleren bij huisarts of GGD. En niet met dat gif in je lijf wat misschien wel werkt tegen kanker maar… ook misschien helemaal niet. Want, al zeggen ze wat anders, dat weet zelfs het RIVM niet zeker. Ook mevrouw proefConyn niet.

          /   Reply  / 
  29. wim jansen

    Hallo Nonja,kan jij op die sites? ik niet. Maar in het boek van Desiree Rover: BAARMOEDERHALSKANKER… staat veel meer interessants dan in bovenstaand verhaaltje. Is nu dus voor iedereen bereikbaar. Enne, wat die prikgrage zusjes op Hyves betreft: een oude wijsgeer heeft eens gezegd: Je kunt goede raad geven maar niet het verstand schenken om van het voordeel te profiteren. Ik hoop dat ze geen narigheid van de prik hebben, vaak gaat het goed. Maar mijn dochters, afijn dat weet je wel..

      /   Reply  / 
    1. nonja

      mijn reacties worden zelf weggegooid!!! zielig gewoon sommmige meiden en dan maar zeggen dat wij ons er niet mee moeten bemoeien
      ik heb een zoon van 15 en een dochter 12 ik ben straks ook schoonmoeder van een meisje die misschien dat gif heeft gehaald en dat beseffen ze niet!!!!!

        /   Reply  / 
  30. janny

    Tegen alle mensen die nog geen keuze kunnen maken zou ik zeggen, wacht nog gewoon een paar maandjes.

    Het duurt nog 15 tot 20 jaar voordat we weten of het vaccin effect heeft.

    In de tussen tijd volgen we wat er in andere landen gebeurd.

    Ik heet jullie graag welkom op http://internathpvvaccin.hyves.nl/

    Voor iedereen leesbaar!!

      /   Reply  / 
    1. nonja

      hey janny
      ik zou zeggen wacht nog een paar jaar!!!!!
      ipv maandjes ja een maandje of 120

      wim maak een hyves aan of heeft een van je dochters hyves??
      zoals janny al schreef http://internathpvvaccin.hyves.nl/
      daar kan iedereen op!!!

        /   Reply  / 
  31. Fan

    INFO AVOND VACCINATIES GENDT (BETUWE)!
    .
    Woensdag 20 mei aanstaande vindt in Café De Klok te Gendt (Betuwe) een informatieve avond (20.30 uur) plaats met als onderwerp: “VACCINATIES”.
    .
    Aan de orde komen diverse vormen van vaccineren zoals:- vaccinaties bij baby’s en kleine kinderen- de griepprik- en ook de zeer actuele HPV vaccinatie waarover de laatste tijd zoveel te doen is. De avond wordt ver-zorgd door: Désirée Röver (Medisch Research Journaliste en schrijfster v/h boek “Baarmoederhalskanker (HPV vaccin)”: http://www.succesboeken.nl/?PC=0EAC989F en Anneke Bleeker: http://www.verontrustemoeders.nl
    .
    Voor meer info: http://natriumbicarbonaat-info.blogspot.com/2009/05/vaccinatie-info-avond-te-gendt-betuwe.html

      /   Reply  / 
  32. Sietske

    Ik heb nu mijn derde prik gehad.
    Ik ben niet doodneergevallen dus dat is alweer een pluspunt ;)
    ik ben ik was 13 toen ik besloot hem te nemen.
    mijn belangrijkste rede was eigelijk dit:
    stel je voor dat ik nou later dat soort kanker zou krijgen. en ik heb die prik niet genomen. dan zou ik er toch niet mee kunnen leven dat ik dit misschien wel had kunnen voorkomen. als ik die prik niet neem en krijg kanker dan is dat gewoon mijn schuld. als ik nu later een vage bijwerking krijg is het niet mijn schuld. dan is het alsnog vervelend maar het leid niet tot de dood.
    dit klinkt misschien heel vaag. maar ik kan het niet zo goed vertellen.
    ik vind het zonde als je hem niet neemt maar het is je eige keuze.

      /   Reply  / 
  33. hoi- =)

    ik moet hem halen en het lijkt me best wel eng maar ja ik doe het gewoon :)

      /   Reply  / 
    1. wim jansen

      Hoi hoi,

      We zijn ruim een jaar verder en het gedoe begint overnieuw. Met het verschil dat de overheid nu een RECLAMEBURO ingezet heeft, alsof het om een wasmiddel gaat!! En, zoals met de meeste reclames, weet je van tevoren al dat je bedrogen, zeg maar besodemieterd wordt. En dat is met een wasmiddel of tandpasta dan gewoon zonde van je geld, maar als het om je gezondheid gaat, is het andere koek. En we zijn een jaar verder, maar er is nog niets meer met zekerheid over het vaccin en de bijwerkingen bekend. Dus het risico is niet verminderd! Wat we inmiddels wel weten is dat de Farma-producent bestraft is omdat er ongeoorloofde druk op de verkoop is gezet (stiekeme reclame), dat de overheid met de Mexicaanse Griep vaccinaties erg rare dingen heeft gedaan, corruptie noemen ze dat als het om de Mafis gaat, en bovendien dat de Gezondheidsraad een ander voorstel voor bestrijding van baarmoederhalskanker heeft gedaan, maar dat dat in een la is gestopt (dus weggemoffeld!) om dit vaccin te kunnen verkopen! Het is bijna te gek om waar te zijn, maar dat rapport komt nu gewoonn even niet zo gioed uit, omdat al die (waarschijnlijk waardeloze) vaccins al zijn gekocht en nu moeten ze spuiten anders zijn ze over de uiterste houdbaarheidsdatum. Dat weet Klink, Coutinho weet het ook, maar als kamerleden ernaar vragen krijgen die geen antwoord. Het is echt heel gemeen bedrog, ik ken er geen ander woord voor. En over gezondheid gaat dat al helemaal niet meer, alleen over geld, Geld, GELD!!

      Kortom, het is nog “dezelfde wijn in nieuwe zakken”, en het is nog steeds bedrog. Mij twee kinderen gaan de prik NIET halen en ik ben daar heel blij mee! Gebruik jij alsjeblieft ook je hersens, daar heb je ze voor gekregen!

        /   Reply  / 
      1. nonja3

        tsja over 15 jaar weten ze pas ongeveer wa het vaccin doet!
        dan zullen de eerst meisjes die hebben helpen testen( de proefkonijntjes) misschien kinderen krijgen, zal mij benieuwen of die kinderen dus de meisjes van nu die de prik halen en evt hun kinderen dan helemaal gezond zullen zijn!

          /   Reply  / 
  34. Daphne

    ik wil hem wel gaan halen ik vertrouw het wel maar ik ben niet zo van de prikken ik word al bang van een milimeter prikje of weet ik veel wat ik wil wel maar durf niet

      /   Reply  / 
  35. joanne

    Jullie zijn dom!(mensen die het niet doen)
    ik heb de prik gehad ik ben (net) 14

    ben ik dood?
    nee
    ben ik ziek?
    nee

    Kyra:
    kan op baarmoederhalskanker!
    Is helemaal niet klein!
    is juist groot jongens kunnen he tover brengen
    ;)

    dit wou ik ff zeggen

    <3

      /   Reply  / 
    1. nonja3

      over 15 jaar kan jij pas zeggen of die prikken veilig waren, dan heb jij misschien kinderen en als die kinderen gezond op de wereld staan was die prik misschien veilig! niemand weet hoe of wat de toekomst is, zelfs de hoogste artsen niet… “de tijd zal het uitwijzen!!!!”zijn woorden van mevr conijn
      dus jijkanniet zeggen dat de prik veilig is
      ik hoop het voor je anders denk je nog wel eens aan deze website.

        /   Reply  / 
  36. yo

    waarom hebben jullie wel alle andere prikken genomen??
    polio,rode hond,pokken

    en al die andere??

    :S
    tjha ga daar eens overna denken

      /   Reply  / 
    1. wim jansen

      Beste yo,
      Er zijn verschillende redenen dat veel mensen/kinderen gevaccineerd zijn: de meest voor de hand liggende is dat ze daar niet zelf voor gekozen hebben maar dat hun ouders naar eer en geweten door het consultatieburo is opgedragen om dat te doen. De meeste ouders weten niet eens dat vaccineren niet verplicht is. Ook weten veel ouders niet dat er soms risico’s aan vaccineren verbonden zijn, want dat wordt altijd uit de publiciteit gehouden. Ht idee is namelijk dat je met een grote groep gevaccineerde mensen een ziekte kan uitsluiten. Soms lijkt dat ook zo, polio lijkt als ziekte bijna verdwenen te zijn, al komt het soms tijdens vaccinatiecampanjes ineens weer voor (dat staat in het Amerikaanse wetenschappelijke blad “Vaccination”, d.w.z. daar staat in dat polio dan dus VEROORZAAKT wordt door de vaccinatie!) Maar met het “verdwijnen” van polio zijn er veel nieuwe ziektes, allergieen, autisme enzo gekomen, waar vroeger bijna geen mens last van had. Je mag het een niet tegen het ander wegstrepen, maar gezondheid voor een prikje is het dus echt niet!! En er zijn wetenschappelijke aanwijzingen dat vaccineren eigenlijk veel minder invloed heeft gehad dan onze inmiddels verbeterde leefomstandigheden op het minder voorkomen van polio, difterie en tetanus. En misschien kan je vaccineren voor gevaarlijke ziektes dan nog verdedigen, maar voor HPV is het middel waarschijnlijk erger dan de kwaal, zeker omdat de bescherming onduidelijk is (niet volgens de fabriek, wel volgens onpartijdige onderzoekers)en omdat het werkt tegen maar twee typen en andere, gevaarlijke types misschien hun plaats innemen. Het hele prikverhaal is vooral een commerciele aangelegenheid en daar worden jullie, meiden, feitelijk als proefkonijn voor ingezet. Net als eerder met een paar hartmedicijnen en pillen tegen depressie. Geld, geld, geld dus! Het advies van veel onpartijdige wetenschappers is: wees voorzichtig met deze prik. Ik hoop dat jij er op termijn geen nadeel van hebt, maar dat neemt niet weg dat de prik voor andere kinderen toch nog steeds een onnodig risico oplevert!!

        /   Reply  / 
      1. Gaby

        Mag ik even protesteren tegen het feit dat hier het verdwijnen van polio zomaar even als (mogelijke) oorzaak wordt gezien van zogenoemde nieuwe ziekten als allergieën en autisme?! Ten eerste zijn die aandoeningen helemaal niet nieuw. En ten tweede is nooit aangetoond dat vaccinaties deze ziekten in de hand hebben gewerkt. Dus laten we hier alsjeblieft geen onzin gaan vertellen!

          /   Reply  / 
        1. wim jansen

          Beste Gaby toch,
          Het verband tussen vaccinaties in het algemeen en allergie is recentelijk beschreven in Canada. Dat betrof de griepprik, maar daar zaten veel van dezelfde ingredienten in als in andere vaccins. Het is dan niet de ziektecomponent maar allerlei hulpstoffen die narigheid veroorzaken. Het principe van het vaccineren werkt niet zonder die hulpstoffen. Een geweer doodt geen mensen, het is de kogel die eruit komt, maar zonder geweer geen kogels. En ook over autisme is het laatste woord nog niet gesproken. Laten we even kijken naar de tabaksindustrie die tot een paar jaar geleden heeft weten te bestrijden dat er een oorzakelijk verband was tussen roken en longkanker. Het gaat om gigantische belangen en enorme schadeclaims, dus ik heb daarover weinig illusies.
          Overigens is poliovaccin nog een van de minst schadelijke, behalve voor de proefdieren dan. Het probleem dat ik vooral wil signaleren is dat de verhouding van risico bij vaccineren tot het nuttig effect op de ernst van de ziekte bij de HPV-prik volledig mank gaat. Vooral omdat die als commercieel project is bedacht, ontwikkeld en uitgevoerd, wat niets met gezondheid of zorg om de lijdende mensheid te maken heeft maar is ontstaan puur vanwege de zucht naar geld, geld en nog eens geld! Weet daarbij dat de Farmaceutische industrie jaarlijks alleen al in Nederland ca 2,5 miljard euro besteedt aan “promotie” (=reclame etc.) tegen 1 miljard voor research.

            /   Reply  / 
  37. janny

    Dat jij niet ziek geworden bent wil nog niet zeggen dat andere meisjes er geen last van gehad hebben.
    Deze site is gemaakt door ouders en gaat over meisjes die allemaal spijt hebben dat ze het vaccin genomen hebben.
    Dat geldt voor Gardasil en voor Cervarix.

    http://truthaboutgardasil.org/

      /   Reply  / 
  38. Quinty

    Ik twijfel echt. weet niet wat ik moet doen

      /   Reply  / 
    1. amber

      ik weet het ook niet snap er niets van

        /   Reply  / 
  39. amber

    ik heb ook een brief gekregen maar ik weet niet zo goed wat ik er mee moet.
    het is mij een beetje onduidelijk.
    ik vind het een beetje vreemd dat de ene zegt het is goed en de ander zegt weer dat het niet goed is.
    ik wou hem halen maar nu weet ik het echt niet meer.
    wat moet ik doen???
    helppppppppppppp
    zou graag nog wat meer info willen

      /   Reply  / 
  40. Rene Strobos

    Ik …zou het niet doen …alleen het feit ..dat men er over liegt zegt genoeg …
    Maar wie ben ik kijk maar eens op het linkje wat hier ( bij mij) als website is aangemeld….dat is het dus niet …maar wel een verhelderend filmpje

      /   Reply  / 
    1. Rene Strobos

      op Rene Strobos klikken dus

        /   Reply  / 
  41. Marianne

    Ik heb eerst gewacht met de prik, om te kijken of het wel goed zat. er was niemand bij mij uit de klas die er last van had. dus bij de tweede oproep heb ik het toch maar gedaan, ook omdat mijn vriend het wel belangrijk vond. ik heb verder nergens last van gehad terwijl ik wel vreselijk bang ben voor injecties! ik zou het gewoon doen. als je het later wel hebt, dan denk je had ik die stomme (gratis) prik maar gehad.

      /   Reply  / 
    1. wim

      Beste Marianne,

      Heb je alle voorgaande berichtjes al gelezen? Dat zijn er een heleboel,de meeste maken het aannemelijk dat die prik misschien niks verkeerd doet maar in elk geval ook niets goeds oplevert. Behalve wat de fabrikant ervan zegt, maar dat telt natuurlijk niet mee voor gezondheid, alleen voor het geld. Heb je trouwens gelezen over de bijwerkingen van de griepprik? Die kinderen die zgn. “slaapziekte” kregen? Daar wist meneer Coutinho van het RIVM niks van. En meneer Osterhaus zei dat het aan die domme Finnen lag, dat het in Nederland niet voorkwam…. Mooi wel dus. Neem de prik als je denkt dat het goed is, maar bedenk dat als je gif in je lichaam gespoten krijgt: het zit er zó in maar het is er niet zomaar weer uit!

        /   Reply  / 
  42. mechteld

    man julie moeten niet zo zeiken, die prik voel je niet, je voelt niet eens druk ofzo, na de prik kan het een weekje iets meer of iets minder lang stijf zijn en als hij miss slecht zou zijn zouden de doctoren geen 100 duizenden kinderen een prik geven hoor.
    sommige mensen gaan allemaal van die sprookjesachtige verhalen vertellen over wat er allemaal wel niet kan gebeuren maar eigenlijk zien diegenen een beetje op tegen die prik dus zeggen ze maar dat ie slecht is.
    je moet gewoon die prik nemen en als er gif in zou zitten zou half nederlands plat liggen dus dat lijkt me ook een beetje sterk.

      /   Reply  / 
  43. mechteld

    maarja ik zou zeggen neem vooral die prik niet, al die vrijwilligers die hun tijd verdoen en mediceinen verspillen voor mensen die alleen maar lopen te zeiken dat ie tog niet goed is, dan neem je hem tog lekker niet.
    en degenen die hem wel nemen (goedzo!)

      /   Reply  / 
    1. Wim Jansen

      Beste Mechteld….
      Om te beginnen, ik heb erg veel respect voor iedereen die frank en vrij voor diens mening uitkomt. En dat doe jij voor je prik. Maar of dat zo verstandig is? Er is een heleboel geschreven over de HPV-vaccinatie en hoe dat allemaal tot stand is gekomen. Waarom de overheid een reclameburo ingeschakeld heeft om te proberen zoveel Mogelijk kinderen hun prik te laten halen… Over een paar dagen is er een programma op TV: “de Prik en het Meisje”en daarin worden allerlei dingen op een rijtje gezet. Terwijl de artsen in Nederland geen mond mogen opendoen voor een prik die in het RVP zit en alle tegenstanders die zich ermee bemoeien meteen voor gek worden verklaard. Vroeger, als dat in Rusland gebeurde zei men: zie je wel, zo’n dictatuur, die dwingt mensen met smoesjes en zet ze onder druk. En wat is er met de HPV-prik gebeurd?? Kijk naar de documantaire en oordeel zelf. En misschien nog even wachten voordat je enthousiast je prik gaat halen. Want als je mé”e r wet kan je met meer slimheid beslissen!
      Succes

        /   Reply  / 
  44. René Strobos

    radioactiviteit bestaat ook ..je voelt er niks van ..maar is er wel ..
    vraag dat maar aan de werkers van De Fuckushima Kerncentrale.
    En de regering maar zeggen ER IS NIKS AAN DE HAND ..voorlopig gaan ze wel allemaal dood (op termijn) door de leugens en bedrog van een regering.
    Pressies zoals met het inenten het geval is .
    Wat niet weet wat niet deert…zeggen ze toch ??
    Nou dat geld dus voor de hele farmaceutische industrie.
    Zieke mensen daar verdienen ze geld mee.
    Dus de mensen moeten ziek blijven dan valt er ook wat aan te verdienen.
    En inentingen is helemaal taboe..
    kijk maar eens naar deze documentaire..

    WIJ…ik-ben ..toch niet gek ??

    http://www.youtube.com/watch?v=SOnbew5kZgY

      /   Reply  / 
  45. aniek sipi

    ik ga hem gewoon halen ik ben niet bang!

      /   Reply  / 
  46. Pingback: Meeste reacties op Gezondheid.blog over hpv-prik | Gezondheid

  47. Suusjeeeeeeeh

    Ik heb hem vandaag gehaald, het deed helemaal geen zeer! En trouwens, srry hoor, maar wie gaat er op haar 12de nou aan seks doen??? 18 april weer…

    Xxx Suus (12 jaar)

      /   Reply  / 
    1. Wim Jansen

      Beste Suusjeee.
      Gelukkig dat die prik geen pijn deed. Maar waarom heb je hem eigenlijk gehaald? Niet vanwege die seks begrijp ik, want daar wil je nog niet aan. Prima natuurlijk! Maar waarom dan wél? Om erbij te horen? Om van het gezeur af te zijn? Omdat je denkt dat het helpt, later misschien? Als je uit een vliegtuig valt is het goed om een parachute te dragen. En racen op een motorfiets doe je natuurlijk met een stevige valhelm. Maar je zou toch mal zijn om je hele leven met een valhelm en een parachute te gaan lopen voor het geval dat je ooit uit een vliegtuig valt of op een motorfiets gaat racen? Lees nog meer eens wat over die prik ben laat je niet omkletsen door een getraind reclameburo. Je gezondheid is je kostbaarste bezit en er is geen geneesmiddelenfabriek die je dat mag afpakken.

        /   Reply  / 
  48. René Strobos

    lieve Suusje ..
    Jammer dat je je hebt laten overhalen ..inderdaad zoals Wim al vermelde..
    Ik kan er verder ook niks aan toevoegen ..
    Neem andere raadgevingen ook maar eens ter harte zoals de Energie drankjes en Light drankjes zoals coca cola zero ….enzovoort wat ontzettend ongezond is om in te nemen.
    Neem maar aan dat de berichten kloppen over die rotzooi dat men drinkt ( of via de naald ingespoten of via de moderne fris drankjes binnen krijgt.
    ik zou het niet doen ..en ik drink zeker geen light..
    Ik wil namelijk gezond leven .
    Net als jij.
    Klik de link maar aan van mijn website ..
    lees je nog meer hier over.

      /   Reply  / 
  49. romy

    ik weet niet of ik hem moet halen
    ik weet niet wat ik moet doe hem halen of niet help!!:)

      /   Reply  / 
    1. Wim Jansen

      Beste Romy,
      Er staat al heel veel op deze site. En het meeste dat er staat: Doe het niet, we weten er nog te weinig van… Er zitten reclameburo’s achter, het is niet gezong, het gaat vooral om geld! Wat moet een verstandig mens dan nog meer weten?
      Succes, meis, neem de juiste beslissing want je hebt nog een heel leven vóór je!

        /   Reply  / 
  50. Ank

    Hier wat tips om te lezen, Hoe “Veilig “ze zijn !!! NIET DUS

    “Vaccin vrij”

    Is vaccineren veilig? ” Nederlandse vereniging, kritisch prikken

    Want to know.nl “Vaccinaties

    “Wij worden wakker” “-Vaccinaties

    Dr Russell Blaylock- Vaccinaties

    Dr Weston A.Price- Vaccinaties

      /   Reply  / 
    1. Wim Jansen

      Wat kan je ook verwachten van een “Geneesmiddelenindustrie” die per jaar 2,5 miljard aan reclame, snoepreisjes voor ertsen en cadeautjes uitgeeft tegen 1 miljard aan zinvolle research (die voor een deel ook nog overbodige geneesmiddelen betreft!). Laat je niet prikken, denk zélf!

        /   Reply  / 
  51. Yvonne

    Tja..veilig..hoe veilig is veilig. Schijnbaar is iedereen DES vergeten. Dat was ook veilig. De gevolgen zijn nu nog steeds merkbaar. Mijn dochter krijgt de prik NIET.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>