Doet jouw baas al aan werkfruit?

Het is zo’n leuk initiatief: werkfruit. Welke werknemer wil er nou niet elke dag een verse schaal fruit op zijn werk aangeboden krijgen? Van de baas! Ik wed dat er dan veel meer fruit wordt gegeten. Dat is goed voor jouw gezondheid en dus ook goed voor je baas!

Helaas ziet nog niet elke werkgever het voordeel ervan in. Twee jaar geleden deed Paul Rosenmöller van het Convenant Overgewicht de aftrap van de landelijke campagne Werkfruit. Inmiddels doen er zo’n 2000 bedrijven mee.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet genoeg. En dus krijgt de campagne een nieuwe impuls: vanaf deze maand komen er op 200 NS stations in totaal ruim 1200 werkfruit-posters komen te hangen, is er een promotieteam dat werkfruit actief onder de aandacht zal brengen en is de website werkfruitonline.nl geheel vernieuwd.

Dit alles moet leiden tot zeker 3000 deelnemende bedrijven vóór 2011. Uit onderzoek van werkfruitonline.nl is gebleken dat managers facilitaire zaken, P&O en HRM best interesse hebben in werkfruit, maar het onderwerp had afgelopen jaar door de economische crisis niet echt prioriteit. Misschien dat het nieuwe mediaoffensief hier verandering in kan aanbrengen.

Dat zou mooi zijn. Werkfruit heeft namelijk veel voordelen. De werknemer wordt er gezonder en blijer van; Deens onderzoek toont aan dat 97% de gift van de baas ziet als een blijk van waardering.

Voor werkgevers leidt werkfruit tot een hogere arbeidstevredenheid en hogere arbeidsproductiviteit. En niet te vergeten tot een beter imago, namelijk dat van een gezond bedrijf. De werksfeer verbetert en dat alles leidt tot een lager ziekteverzuim. En zo is het cirkeltje rond!

Bron: EMEA

Lees ook:Gratis fruit op het werk een groot succes
Lees ook:‘Werkfruit’ in de strijd tegen overgewicht
Lees ook:Baas loert op vet etende werknemer
Lees ook:Baas spreekt werknemer aan op overgewicht
Lees ook:Werkgever wil liever geen personeel met hiv

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Doet jouw baas al aan werkfruit?

  1. MetaBool

    Wat is er zo gezond aan fruit?

      /   Reply  / 
  2. Amber

    wat dacht je van vitamines? En het is een caloriearme snack. Beter als tussendoortje dan een koek of snoep.

      /   Reply  / 
    1. MetaBool

      Sommige fruitsoorten leveren een heel klein beetje vitamine C. En toen? Laat me een wetenschappelijk bewijs zien dat fruit gezond is.

        /   Reply  / 
      1. MetaBool

        De gezondheidsaspecten van fruit worden schromelijk overschat. Fruit is een leverancier van wat vitamine C, wat vezels en anti-oxydanten. Maar ook van heel veel suikers, funest voor mensen die daar gevoelig voor zijn, zoals diabeten. Vruchtensap is helemaal een ramp. Evenveel suiker als in frisdrank en verder zo goed als geen voordelen voor de gezondheid.

          /   Reply  / 
  3. Drs. D.M Keesenberg

    Fruit is bijzonder gezond en ik vind het een buitengewoon goed initiatief om de drempel tot het eten van fruit bij werknemers te verlagen.

      /   Reply  / 
    1. MetaBool

      Je kunt hoogstens stellen dat enkele stuks fruit per dag in een evenwichtige, gezonde voeding passen, zoals een academicus op het gebied van gezondheid zou moeten weten, beste doctorandus. Het gaat me te ver om te suggereren dat fruit suikerziekte veroorzaakt maar als je overgewicht, c.q. insulineresistentie hebt en daar iets aan wilt doen zou ik me liever niet overeten aan fruit als ik jou was. Vanwege het hoge suikergehalte maar dat had je vast al begrepen. Ergo, laten we de gezondheidsaspecten van fruit niet overdrijven.

        /   Reply  / 
  4. Drs. D.M. Keesenberg

    Beste Metabool,

    1. Graag geen spam of niet chique berichten meer. Als je wilt mag je mij persoonlijk een berichtje sturen mocht je serieus van gedachten willen wisselen over gezondheid.
    2. In ieder geval zeggen dat iets te veel of te weinig is voegt niets toe, omdat niemand dan weet hoeveel het precies moet zijn. Te veel bloggen is immers ook niet goed!

      /   Reply  / 
    1. MetaBool

      Helaas ben ik niet zo sjiek, dus het wordt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nooit iets tussen ons. :-) Spam, wat was dat ook alweer? Te pas en te onpas je handel aanprijzen, toch? Tenslotte, beste doctorandus, vraag ik me af welk doel er gediend wordt om je consequent te profileren met een academische titel in commentaar op een weblog over gezondheid in de meest ruime zin van het woord. Mij irriteert dat enigszins, eerlijk gezegd, oftewel, dat vind ík niet zo chic.

        /   Reply  / 
  5. Fruitmoment

    Ook werkfruit op je werkplek?
    Kies Bewust! Kies voor jonge ondernemers die NL veroveren!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>