Zwangere vrouwen hebben een tekort aan vitamine D


Veel zwangere vrouwen krijgen niet genoeg vitamine D binnen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Belangrijkste bron van vitamine D is (zon)licht.

Uit het onderzoek blijkt dat 70% van de zwangere vrouwen in Amerika een tekort aan vitamine D heeft. Vrouwen met een donkere of bedekte huid – bijvoorbeeld vanwege culturele of religieuze redenen – en vrouwen die in noordelijke gebieden wonen, lopen het meeste risico op een tekort.

Veel aanstaande moeders slikken extra vitamines tijdens de zwangerschap, maar toch krijgen ze daardoor niet voldoende vitamine D binnen. Ook beginnen ze er vaak pas mee als ze zwanger zijn.

Volgens professor Adit Ginde van de University of Colorado Denver School of Medicine zou het echter beter zijn als ze al enkele maanden vóór de verwekking met slikken beginnen.

‘We weten dat vitamine D belangrijk is voor de gezondheid van botten bij zowel de moeder als het kind, maar we kennen nog niet alle potentiële voordelen voor de gezondheid van vitamine D tijdens de zwangerschap.’

Volgens experts is er groeiend bewijs dat het vitamine D-gehalte bij bijna iedereen een ongezond laag niveau heeft bereikt. Dat zou komen doordat we steeds minder tijd in de buitenlucht doorbrengen.

Een tekort aan vitamine D op jonge leeftijd wordt in verband gebracht met  aandoeningen van het ademhalingsysteem. Bij volwassenen kan dit leiden tot hart- en vaatziekten en verschillende vormen van kanker.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Zwanger? Foliumzuur alleen is niet genoeg. Pak B12 erbij!!
Lees ook:Extra ijzer niet nuttig voor meeste zwangere vrouwen
Lees ook:Vitamine D is essentieel voor zwangere vrouwen
Lees ook:Foliumzuur kan astma bij kind veroorzaken
Lees ook:Extra vitamine D voor veel Nederlanders een aanrader

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>