‘Geen hoger ziekteverzuim tijdens WK voetbal’

Het ziekteverzuim zal tijdens het WK voetbal, dat 11 juni van start gaat, niet hoger zijn dan normaal. Dat is de voorspelling van Arboned, waar zo’n 70.000 werkgevers bij aangesloten zijn. De arbo-organisatie heeft wel een tip voor werkgevers: stel je een beetje flexibel op!

Door je werknemers in juni wat flexibeler te laten werken en wat ruimhartiger zijn met het toekennen van vrije dagen, kun je voorkomen dat mensen zich ziek melden, meent Arboned. Veel werkgevers maken tijdens belangrijke sportevenementen afspraken met hun werknemers.

Hoewel de meeste wedstrijden ‘s avonds plaatsvinden op een heel schappelijk tijdstip, zullen veel werkgevers op maandag 14 juni wel met de handen in de haren zitten. Dan speelt Nederland namelijk de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken. En wel om 13.30 uur ‘s middags!

Werkgevers die nog geen idee hebben hoe ze dat gaan oplossen, hebben misschien iets aan de mail die Arboned binnenkort aan al zijn klanten stuurt met tips om ziekmeldingen tijdens het WK te voorkomen. Dat deden ze ook voor de laatste Olympische Winterspelen.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Ziekteverzuim door Oranje valt mee
Lees ook:‘Ongezonde levensstijl reden voor ontslag’
Lees ook:Reorganisatie niet fijn voor je gezondheid
Lees ook:Baas spreekt werknemer aan op overgewicht
Lees ook:7% lijdt aan depressies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>