Geen eigen bijdrage voor logopedist en diëtist

Minister Klink van Volksgezondheid moest de afgelopen dagen zijn bezuinigingsplannen aan de Tweede Kamer verantwoorden. Die heeft nog de nodige wijzigingen aangebracht. Zo hoeven patiënten hoeven toch geen eigen bijdrage te betalen voor logopedie, ergotherapie en dieetadviezen. Ook de eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg is van de baan.

Klink wilde een eigen bijdrage van 10 euro per bezoek invoeren omdat er flink bezuinigd moet worden. Maar daar heeft de Tweede Kamer dus een streep door gezet.

De Kamer wil het benodigde geld nu bij elkaar krijgen door patiënten meer te laten betalen voor dure medicijnen. De mensen die niet op een goedkoper middel kúnnen overstappen, wil hij tegemoet komen. Aan hen wil hij een bijdrage van maximaal 200 euro per jaar vragen.

De Tweede Kamer heeft ook besloten om niet per 1 juli te stoppen met het verstrekken van het persoonsgebonden budget (pgb) zoals Klink wilde. Hoe het gat dat hierdoor ontstaat gevuld moet worden, mag de minister fijn zelf uitzoeken!

De medisch specialisten hebben pech; de Tweede Kamer stemde in met de bezuinigingsvoorstellen van Klink, die zeker 12 miljard euro wil bezuinigen op de medisch specialisten, de ziekenhuizen en zorginstellingen.

Lees ook:Geen eigen bijdrage ivf
Lees ook:Eigen bijdrage psychiater voorlopig van de baan
Lees ook:Eigen bijdrage voor bezoek psycholoog
Lees ook:Klink pakt salarissen specialisten aan
Lees ook:Klink: Geen verhoging eigen bijdrage ziektekosten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>