Wetenschappelijk onderzoek: ‘Power Balance werkt niet’

De balansbandjes waar voetballers van het Nederlands elftal veelvuldig mee rondlopen, werken niet. Dat zeggen wetenschappers van de Vrije Universiteit in Amsterdam die de Power Balance en Xtreme Power Balance op verzoek van het consumentenprogramma Tros Radar hebben getest.

De bandjes claimen dragers meer balans te geven, meer kracht en meer lenigheid. Maar na een intensieve test, waarbij twee typen balansbandjes (Power Balance en Xtreme Power Balance) en een placebo getest zijn onder 20 proefpersonen, kwam de universiteit tot de klip en klare conclusie dat de bandjes geen enkel effect hebben op lenigheid, balans en kracht.

Peter Hollander van de Faculteit der Bewegingswetenschappen: ‘Nu we het onderzoek gedaan hebben en we alle getallen op een rijtje hebben gezet, kun je zien dat er geen enkel effect is van de polsbandjes.’

De bandjes werden dankzij de Oranje spelers deze zomer een ware hype. De afgelopen maanden zijn er volgens de importeur van één van de bandjes wekelijks duizenden verkocht.

Vorige week oordeelde de Reclame Code Commissie al dat de uitingen van de Nederlandse importeur van de Power Balance armbandjes misleidend zijn.

Lees ook:Fabrikant: Power Balance bandje werkt niet!
Lees ook:‘Werking Power Balance is niet bewezen’
Lees ook:Wesley Sneijder veroorzaakt hype rond Power Balance
Lees ook:Fitheid schoolkinderen holt achteruit
Lees ook:Pas op voor glasdeeltjes in wijn

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Wetenschappelijk onderzoek: ‘Power Balance werkt niet’

  1. STOPHOLOGRAMSCAM

    STOP HOLOGRAM SCAM!

    Waarom? Omdat aan de potentiële zwendel met hologrammen en amuletten in armbanden, polsbanden, hangers en kettingen nu eindelijk eens definitief een halt moet worden toegeroepen!

    Steun ons, ga naar http://www.stophologramscam.com

      /   Reply  / 
    1. Blup

      Boehoehoe, het leven is kut en iedereen die denkt dat er een makkelijke uitweg is en met een hulpmiddeltje zich beter denkt te voelen vraagt erom om bedrogen te worden. Domheidsbelasting noemen we dat. En het is dan kinderachtig om de schuld te leggen bij diegene die dat wel in de gaten heeft en geld verdient aan de verlangens van de simpelen.

        /   Reply  / 
  2. Pingback: Fabrikant: Power Balance bandje werkt niet! | Gezondheid

  3. Scepticus

    Tuurlijk, iets afzeiken is altijd makkelijk maar dat is meestal de weg van de minste weerstand! Vreemd dus, dat bij mij de Power Balance armband WEL werkt! Ik kreeg deze cadeau bij een bestelling van een online drogist; het toeval wil dat ik al een hele poos futloos ben in verband met werkloosheid en financiele problemen en absluut NERGENS meer zin in had, op het depressieve af! Ik sliep heel slecht en werd soms wel 3x per nacht wakker door het piekeren over mijn toekomst en was steevast ‘s morgens doodop! Ik heb me nog nooit in de Power Balance armband verdiept of er eentje gekocht (daar had ik sowieso het geld niet voor), maar toen de armband bij de bestelling zat heb ik hem omgedaan in de trant van ‘Baat het niet dan schaadt het ook niet’ en sindsdien voel ik me energieker dan ik me in maanden gevoeld heb, ik voel veel positiever en sterker dan daarvoor en ook slaap ik dieper! Dus iedereen kan wel wauwelen dat de armband niet werkt, ik beweer keihard het tegenovergestelde! En nee, ik heb GEEN aandelen bij Power Balance, ik voel wat ik voel en dat is voor mij meer dan genoeg! Ik ben er dan ook HEEL blij mee!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>