Eerherstel voor het supergezonde spruitje

Deze winter moeten we er allemaal aan geloven: spruitjes. Er is bijna geen groente gezonder dan het spruitje en toch kampt het groene bolletje met een enorm imagoprobleem. Hij is is bitter en lastig te bereiden, zo is het algemene beeld. Daar moet verandering in komen, vindt landbouworganisatie LTO Nederland. De oer-Hollandse groente moet weer hip worden!

Vandaag start een promotiecampagne om het ‘nieuwe’ spruitje onder de aandacht te brengen. ‘Green Balls of Fire’ heet de campagne die zich vooral richt op alle spruitjesmijders van 16 tot 40 jaar. De lancering vindt samen met het officiële begin van het spruitenseizoen.

Rehabilitatie van de oer-Hollandse groente is terecht, reageert Ronnie de Hoon van LTO Nederland in het Algemeen Dagblad, want spruitjes zijn tegenwoordig lang niet meer zo bitter als vroeger.

Bovendien is het spruitje supergoedkoop, snel klaar (8 minuutjes koken), je kunt er van alles mee maken (spruitjesovenschotels, spruitjesroerbakschotels, spruitjessoep, spruitjespizza) en bovenal is hij reuze gezond.

Volgens De Hoon zit er in 100 gram spruitjes ongeveer 3 keer zo veel vitamine C als in 100 gram sinaasappels.En ze zijn rijk aan foliumzuur, wat een belangrijke vitamine is voor zwangere vrouwen.

Dus wat let je?

Lees ook:Zijn rode spruitjes lekkerder?
Lees ook:Niet voldoende groente met ‘groenterijke’ soep
Lees ook:Groene groenten verlagen kans op diabetes
Lees ook:Voedingscentrum: alleen rauw eten niet gezond
Lees ook:Kinderen eten gezonder als je samen eet

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eerherstel voor het supergezonde spruitje

  1. rachel

    haha deze clip verrteld alles wat een moeder doormaakt na een lange dag met de kids. lekker liggen op mijn zitzak van TERAPY die ideaal is voor mij is, het ondersteunt je rug zo goed !! wouw ik zou niet zonder kunnen als ik hem niet had !

    ik moest er opeens aan denken toen ik het filmpje zag
    ik raad het product elke moeder aan! !!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>