‘Kiwi beter dan vitamine C supplement’

Dat kiwi’s rijk zijn aan vitamine C is bekend. Maar volgens wetenschappers uit Nieuw-Zeeland zijn ze zelfs zo gezond dat je betere een kiwi kunt eten dan een vitamine C-supplement.

De onderzoekers van de Universiteit van Otago vergeleken de opname van vitamine C in muizen met een vitamine C-tekort. De helft van de muizen kreeg een maand lang kiwi te eten, de andere helft kreeg een vergelijkbare hoeveelheid vitamine C in de vorm van een supplement.

De muizen die kiwi aten, waren veel beter in staat om de vitamine C op te nemen en hielden de vitamine ook veel langer in hun lijf. Kiwi’s als bron van vitamine C bleken zelfs 5 keer zo effectief als een supplement.

Het lichaam kan vitamine C niet zelf aanmaken. We moeten het dus via onze voeding binnenkrijgen. Bij een normale voeding lukt dat prima. Het slikken van een vitamine C supplement is dan ook over het algemeen niet nodig.

Het onderzoek is gepubliceerd in het gezaghebbende vakblad the American Journal of Clinical Nutrition.

Volgens hoofdonderzoeker Margreet Visser hebben de resultaten van het muizenexperiment mogelijk belangrijke gevolgen hebben voor de voeding van de mens. Daarom wil ze het onderzoek nogmaals uitvoeren en dan bij mensen.

Bron: Medical Express

Lees ook:Je beste vriend deze zomer: de gele kiwi
Lees ook:Biologisch is toch gezonder
Lees ook:Nieuwe vorm van vitamine E ontdekt
Lees ook:Vitamine D zorgt voor girlpower
Lees ook:Meloen verlaagt de bloeddruk

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Kiwi beter dan vitamine C supplement’

  1. Monty5

    Ja natuurlijk vinden ze dat in Nw. Zeeland want daar komen veel kiwi`s vandaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>