EHEC-uitbraak is voorbij

De uitbraak van de EHEC-bacterie in Duitsland is voorbij. Dat heeft het Robert Koch Instituut bekendgemaakt. De darmbacterie heeft in totaal 52 mensen het leven gekost.

Drie weken geleden is de EHEC – een variant van E. coli-bacterie – voor het laatst bij een patiënt vastgesteld. Aangezien de incubatietijd 3 weken is, worden er geen nieuwe besmettingen meer verwacht.

Sinds de uitbraak in mei zijn er 4.321 mensen besmet geraakt met de gevaarlijke darmbacterie; 52 van hen zijn overleden. Op dit moment hebben 852 mensen nog ernstige nierproblemen.

Lange tijd was onduidelijk wat de bron van de infectie was. Uiteindelijk bleek dat een teler van kiemgroente uit de omgeving van Hamburg te zijn. De besmette kiemen kwamen van fenegriekzaad uit Egypte. De invoer van die zaden naar de EU is nog tot eind oktober verboden.

Bron: NOS

Lees ook:Zes Nederlanders besmet met EHEC
Lees ook:Raadselachtige salmonella-uitbraak in Nederland
Lees ook:Peuter (2) sterft aan EHEC
Lees ook:Eerste EHEC-geval zonder Duitse link
Lees ook:Uitbraak resistente bacterie ernstiger dan gedacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>